ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα για τον διαβήτη τύπου 1


Εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1. Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi- Aventis και το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη (JDRF) ανακοίνωσαν μια αποκλειστική συνεργασία για την ανάπτυξη θεραπείας για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, σε διαφορετικά στάδια της νόσου.
Η θεραπεία θα αφορά
τόσο ασθενείς που έχουν διαγνωστεί από καιρό όσο και νεοδιαγνωσθέντες.
 Στόχος της συνεργασίας θα είναι επίσης η πρόληψη του διαβήτη σε όσους διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, οι προσπάθειες της συνεργασίας θα επικεντρωθούν σε θεραπευτικές αγωγές, όπως ανοσοθεραπείες και θεραπείες αναγέννησης β-κυττάρων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, οι δυο φορείς θα παρέχουν από κοινού χρηματοδότηση σε ακαδημαϊκούς ερευνητές και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ιατρικής έρευνας, προκειμένου να υλοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα για τις θεραπείες αναγέννησης και τις ανοσοθεραπείες.
 Από την άλλη, παρέχεται το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στη Sanofi- Aventis για τις θεραπείες που θα έχουν αναπτύξει ερευνητές οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος.
Το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη (JDRF) ιδρύθηκε το 1970 από γονείς διαβητικών παιδιών και αποτελεί πρωτοπόρο οργανισμό που θέτει στο παγκόσμιο προσκήνιο όλα τα θέματα που αφορούν τον διαβήτη, ενώ παράλληλα αποτελεί τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό χρηματοδότη και υποστηρικτή της έρευνας για τον διαβήτη τύπου 1.
Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μία αυτοάνοση νόσος κατά την οποία το πάγκρεας σταματάει να παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που επιτρέπει στον άνθρωπο να λαμβάνει ενέργεια από τις τροφές.

 Πλήττει αιφνίδια τόσο ενήλικες όσο και παιδιά, και διαρκεί ισοβίως.
Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 απαιτείται να λαμβάνουν πολλές ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση ή συνεχή έγχυση ινσουλίνης μέσω αντλίας, προκειμένου να επιζήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.