ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Δημοπρατήσεις έργων 320 εκ. ευρώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη


Στη δημοπράτηση δύο νέων έργων που είναι χωροθετημένα στη Δυτική Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών καιΔικτύων, σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό υποδομών που παρατηρείται τοπικά σε σχέση με τα ανατολικά όρια της πόλης. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης εντός ολίγων ημερών θα δημοπρατηθεί από την περιφέρεια το έργο που αφορά στον κόμβο Κ16, έχοντας διασφαλισμένους πόρους 110 εκ. ευρώ. Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για τον κόμβο που συνδέει την εσωτερική περιφερειακή στο ύψους της Λαχαναγοράς με το δρόμο προς την Αθήνα. Επίσης, εντός του έτους προγραμματίζεται και η δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης της εσωτερικής δυτικής περιφερειακής. 

Ο προϋπολογισμός είναι στα 210 εκ. ευρώ, μαζί με τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, ώστε «να έχει πράσινο κύμα και η δυτική εσωτερική περιφερειακή και να μην παρουσιάζει τα σημερινά προβλήματα που έχει, αλλά να γίνει ανάλογη της Ανατολικής». 

Περαιτέρω ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στο πρώτο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής από το γηροκομείο Άγιος Παντελεήμων, στην Ευκαρπία και στα Πεύκα, ύψους 150 εκ. ευρώ, για να συμπληρώσει πως οι δήμαρχοι των δυτικών συνοικιών «έχουν απόλυτο δίκαιο. Η δυτική πλευρά της πόλης δεν έχει τις υποδομές που χρειάζεται και που θα έπρεπε να έχει. Οι σχεδιασμοί της Αττικό Μετρό μέχρι πριν λίγο δεν την περιλαμβάνανε. Για αυτό ακριβώς δίνουμε προτεραιότητα στη δυτική πλευρά της πόλης». Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε πως γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης και επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στο έργο της σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ, αλλά και στην προγραμματισμένη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.