ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σχόλια για την Παρέμβαση της Εφημερίδας στο Δημ. Συμβούλιο 2!



Η αναφορά στο πρόσωπό μας απο τα Blogs του Λαγκαδά συνεχίζεται.

Η κριτική είναι προσωπική υπόθεση...

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "Σκέψεις από την 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά"

"Σκέψεις από την 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά
Κύριε Μητρακούδη,
Θα ήθελα μαζί με σας και τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας να μοιρασθώ κάποιες σκέψεις σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.
Θεωρώ πως η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά πλέον έχασε τον σοβαρό χαρακτήρα της και εξελίχθηκε σε ένα πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης. Εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να μάθω τί δεν έκανε ο κ. Καραγιάννης κατά τη διάρκεια της 8χρονης διοίκησης του ή που «φαγώθηκε» το τυρί που είχε αγοράσει ο κ. Δανάς για τα Λουτρά. Ούτε με νοιάζει αν ο κ. Στόιος καταπατεί δημοτική έκταση και βγήκε ο πρόεδρος της Ασσήρου στο βήμα για να τον ξεμπροστιάσει με τις ανεκδιήγητες εκφράσεις του. Τα ίδια και στην περίπτωση του κ. Σεπιάδη με τον κ. Χουβαρδά, του κ. Δεργιανλή με τον κ. Καραγιάννη, του κ. Τουλουπίδη με τον κ. Ράβναλη…. και πάει λέγοντας.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι -και κυρίως οι σύμβουλοι- ότι οι συνεδριάσεις γίνονται για να παίρνονται αποφάσεις για σοβαρά θέματα, και όχι όσοι έχουν βήμα και λόγο να βγαίνουν για να ξεμπροστιάζουν τους άλλους. Οι πολίτες σας επέλεξαν κύριοι, για να υπηρετείτε το λαό και να προσφέρετε έργο και όχι για να τρώγεστε σαν τα κοκόρια!
Χρέος σας είναι να βρείτε έναν τρόπο να συνεργαστείτε -διοίκηση και αντιπολίτευση- γιατί ο δήμος είναι τεράστιος και τα προβλήματα αμέτρητα. Αν αναλώνεστε σε προσωπικά θέματα, που θα βρείτε το χρόνο να ασχοληθείτε με τα ουσιώδη; Με αυτό τον τρόπο απαξιώνετε και τους ίδιους σας τους εαυτούς, ρίχνετε το επίπεδο σας και κανείς δεν σας δίνει σημασία. Αν κάποιος φωνάζει, ακόμη κι αν έχει δίκιο, το χάνει. Γιατί λοιπόν τόση κόντρα; Αν θέλετε να μάθετε κ. Αναστασιάδη που πήγε το τυρί, βάλτε τους συνεργάτες σας ή τους ορκωτούς λογιστές σας ή ψάξτε εσείς ο ίδιος και βρείτε το. Αλλά μην μας έχετε μία ώρα -και μάλιστα όρθιους- να ακούμε μια τις δικαιολογίες του κ. Δανά και μια τις «βολές» του κ. Κυράνου. Έλεος! Αν θέλετε να μαλώσετε, κανονίστε να βρεθείτε μια μέρα έξω και πείτε… πείτε… πείτε… μέχρι να ξαλαφρώσετε! Αλλά σεβαστείτε τουλάχιστον εμάς, το κοινό σας. Αν εσείς δεν μας σέβεστε, εμείς πως περιμένετε αντίστοιχα να το κάνουμε; Αλήθεια κύριοι, ποιος σέβεται αυτόν που δεν σέβεται;
Με τιμή
Με την παράκληση να δημοσιευτεί
Θα επιθυμούσα να μη δημοσιευτεί το όνομα μου, καθώς το κείμενο εκφράζει πολλούς συνδημότες του δήμου Λαγκαδά, στους οποίους διαβάστηκε"

LAGADAS.NET

Διαβάσαμε την επιστολή του αναγνώστη στην σελίδα LAGADAS NET, κάποιου που δεν ήθελε να δει το συμβούλιο από την απλή πλευρά του. Κάποιος που πιστεύει πως τα προβλήματα είναι για να λύνονται, μόνο που δεν μας είπε τον τρόπο.

Όλες οι προσωπικές απόψεις είναι δεκτές και είναι για να δημοσιεύονται και να αποτελούν αρχή συζήτησης και προβληματισμού.
Μιλάει ο αναγνώστης εκ μέρους μεγάλης μερίδας πολιτών.
Κατά πόσο η προσωπική ανάλυση κάποιου συμβάντος -πολιτικού φυσικά-, είναι η πυξίδα, και οι απόψεις του ενός, οδηγία προς ναυτιλλομένους, πολύ δύσκολα θα το δεχτεί ο μέσος πολίτης.
Προσωπική η άποψη του και απόλυτα δεκτή.
Μήπως όμως για να εκφράζει και μια μερίδα μικρή ή μεγάλη του λαού του Λαγκαδά θα έπρεπε να είναι προϊόν κάποιας διαβούλευσης με την μερίδα πολιτών που συμφωνεί με την δημοσίευση;

Πως θεωρεί ο καθένας που κάνει μια ανώνυμη δημοσίευση, χωρίς να δείχνει το στίγμα της πολιτικής του σκέψης, να πιάνει και να υποδεικνύει τι είναι το σωστό κατά την γνώμη του και μάλιστα είναι και αρχή σκέψης για μια μεγάλη μερίδα πολιτών;
Είναι πολιτικό μανιφέστο για κάποια ομάδα; Και αν ναι για ποιά;
Ποιός είναι αυτός που θα υποδείξει ή έστω και θα δείξει μια αρχή σκέψης, που μάλιστα αυτός την εκφράζει για την μεγάλη ομάδα που αντιπροσωπεύει;

Προσωπικά εμάς δεν μας αντιπροσωπεύει και αμέσως παρακάτω θα αναλύσω το γιατί.
Δεν ξέρω τι ήθελε να πει και να σκεπάσει με την δήλωση αυτή ή έστω την δημοσίευση, αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτική δήλωση. Δεν εκφράζει καν πολιτικές θέσεις όταν κάποιος από μόνος του αποφασίζει να μιλήσει εξ ονόματος όλων ή κάποιων.
Να αναλύσω γιατί εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει:

Σαν αρχή να αναφέρουμε Εντιμότατοι ότι το εν λόγο γραπτό με την πλατιά έννοια του όρου πια, δεν μπορεί παρά να εκφράσει μόνο τον εαυτό μας εκτός και αν είναι διακήρυξη ή κάποια πολιτική απόφαση κάποιων ατόμων ή ομάδων.

Μιλάει αυτός ο πολίτης του Λαγκαδά εκ μέρους κάποιων. Καλά κάνει αλλά κατά καιρούς πολλά τέτοια διαβάσαμε και ποτέ δεν θα πάψουμε να διαβάζουμε.

Αν όλα είναι όπως τα γράφει τότε σαφώς η πολιτική στον τόπο μας είναι one man show.

Προσπαθεί να βάλει διαχωριστικές γραμμές; Μα και στην βουλή των Ελλήνων ποτέ στα σοβαρά δεν λείπουν οι αντεγκλήσεις σε προσωπικό επίπεδο. Γίναμε πολλές φορές Μάρτυρες, και από τηλεοράσεως μάλιστα.

Αναφέρθηκε θαυμάσια στην πολιτική γραμμή που ήθελε να περάσει και να καθιερώσει με την γνώμη του. Αν κατάλαβα υπερασπίστηκε την γραμμή που ζητάει τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα. Παραγραφή.

Μάλλον αγαπητέ φίλε δεν είναι όλα διαγραφή ή παραγραφή. Εδώ που φτάσαμε από παραγραφές φτάσαμε.

Δεν σε νοιάζει και καλά που πήγε το τυρί, η σαλαμούρα και τα άλλα.
Πολύ καλά κάνεις λοιπόν.
Εμάς όμως μας νοιάζουν πολύ που πήγαν τα ΛΕΦΤΑ για το τυρί, τα ΛΕΦΤΑ για την αγορά του και τι έγιναν τα ΛΕΦΤΑ από την πώλησή του.
Εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει που πήγαν τα ΛΕΦΤΑ από το ενάμιση εκατομμύριο περίπου ευρώ που πήραν ο κ Δανάς και η παλιά διοίκηση του δήμου, αλλά μην ξεχνάς είναι δικά μας ΛΕΦΤΑ, και είναι ΛΕΦΤΑ που όλοι εμείς θα τα πληρώσουμε με την ιδιότητα που ανέφερε ο κ Σαββίδης είτε τα φάγαμε μαζί ή τα έφαγαν μόνοι τους.

Αν δεν σας νοιάζουν οικονομικές ατασθαλίες που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του δήμου δύο πράγματα συμβαίνουν
α) δεν ζείτε στην πόλη του Λαγκαδά,
β) δεν θα πληρώσετε τους καταστροφικούς χειρισμούς στα λουτρά ούτε λεπτό
γ) δεν σας νοιάζει πως διοικήθηκε και αν θα υπάρξει διαφορά διοίκησης στην νέα αρχή του δήμου,
δ) πολιτικά δεν σας αγγίζει η κακοδιαχείριση από όποια πλευρά και αν είναι και σας νοιάζει να μην υπάρχουν πολιτικές προσωπικές αντεγκλήσεις

Ερώτημα: τα παραπάνω ήταν προσωπικές αντεγκλήσεις;
Η πολιτική του ατόμου αν καταφέρνει να κάνει αυτά που έκανε και αν τα έκανε ο κ Δανάς δεν σας ενδιαφέρει λοιπόν;
Άρα το σημαντικό για σένα και αυτούς που αντιπροσωπεύεις είναι η απόλυτα ευγενική αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένα μνημόνιο λόγων και αρχών που θα ξεχάσουμε τα παλιά θα κρίνουμε το παρόν και θα κριτικάρουμε το μέλλον. Δηλαδή όλα μέχρι τώρα διαγραφή μηδενίζουμε τον μετρητή από εδώ και πέρα; Σωστός;
Αν λοιπόν το παρελθόν δεν είναι η γνώση που θα πάρουμε από παλιά μας λάθη για να μην ξαναγίνουν τότε φίλε μου κάτι άλλο μάλλον θέλεις να γράψεις, και το προσπαθείς επιδερμικά αλλά με σαφή τάση διαγραφής του παρελθόντος.
Έγραψα και πιο πάνω τι θέλεις να καλύψεις. Η πολιτική κάλυψη στο ξαναλέω είναι από βαρετό μέχρι τρομακτικά δύσκολο εγχείρημα. Σίγουρα πονάς και θέλεις να κάνεις την απόλυτη διαγραφή σε αυτό που σε πληγώνει. Είναι το προνόμιο του εγκεφάλου μας να διαγράφει ότι μας πληγώνει και μας κάνει να μην ανακυκλώνουμε μια κατάσταση.

Πολύ καλή αυτή η δημοσίευση αλλά είναι μόνο προσωπική και μια μόνη σκέψη.

Δεν μπορώ να δεχτώ όμως φίλε μου ότι κανένας από αυτούς που λες ότι αντιπροσωπεύεις δεν νοιάζεται για το χτες. Είναι πολιτικά καταστροφικό να χαράζεις τέτοιες πολιτικές γραμμές και αν αυτές οι γραμμές δεν είναι κατά παραγγελία είναι τρομερό.
 
 Μην ζητάς να ξεχάσουμε τα πάντα λοιπόν, γιατί ο κ Σαββίδης ήταν και αυτός εκεί και έθεσε σαφώς ποιοί θα πληρώσουν τι. Και ο κύριος αυτός δεν είναι πολιτικός είναι κάποιος από εμάς. Όχι κάποιος από εσάς μάλλον.
Αν λοιπόν όλοι σκεφτούμε έτσι δεν πρέπει ούτε να μιλάμε για τον χορό των εκατομμυρίων ούτε για τα έργα που δεν έγιναν, ούτε τι έφταιξε για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Να ασχολούμαστε λοιπόν με τις παρυφές της πολιτικής και όχι με το «ζουμί» της πολιτικής.
Αν σε πειράζει που καθόσουνα όρθιος και άκουγες, γι αυτό και μόνο φταίει κάποιος. Ποιός; Μα αυτός που δεν έκανε μια μεγάλη αίθουσα να μπορούν να κάθονται όλοι.
Αν κουράζεσαι ακούγοντας γιατί πας εκεί; Αν δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το γιατί γίνονται αυτά σε εκείνη την αίθουσα να το προσέξεις.
Αν δεν θέλεις να πηγαίνεις μην πηγαίνεις δεν είναι κακό.
Αλλά όχι και να διαγράψουμε το παρελθόν, να μην μιλάμε για τα πρόσωπα, να μην μας νοιάζει τι λέγεται, αλλά να μας νοιάζει ποιος κάθεται όρθιος, να συζητούμε  μόνο τα σημερινά και τα αυριανά προβλήματα και όχι και την ιστορία ή πως φτάσαμε εδώ.
Αν για όλα αυτά αντιπροσωπεύεις μεγάλη μερίδα ατόμων που σκέπτονται έτσι με κάνεις και ανησυχώ φίλε μου.
Και ένα προσωπικό ερώτημα: μήπως αντιπροσωπεύεις το σαράντα και κάτι του τότε Νοέμβρη του λαού του Λαγκαδά; Μήπως τελικά μιλάς μόνο για σένα και όχι για πολλούς; Και αν μιλάς για πολλούς για πόσους;
 
Θα χαρώ να διαβάσω την απάντηση σου στον LAGADAS NET για τους λόγους που ξέρεις και μαντεύω.

Οι Εντιμότατοι φίλοι απαντάνε σε οποιαδήποτε πολιτική πράξη ή γνώμη και μόνο γι αυτή και σ' αυτή.
Οι Εντιμότατοι δεν ζητάνε διαγραφή για τίποτε και για κανέναν.
Διαφάνεια και στο παρελθόν και στο παρόν και στο μέλλον.
Εμείς θέλουμε να αποδοθούν τα του Καίσαρος και όχι να πληρώσουμε όλοι αυτά που έφαγαν κάποιοι.
Εμείς θα μάθουμε ποιοι τα έφαγαν γιατί τα έφαγαν και με ποιούς μαζί τα έφαγαν.
Εμείς το συγχωροχάρτι δεν θα το δώσουμε σε κανένα.
Έκαστος εφ' ω ετάχθη που θα έλεγε και ο Καζαντζάκης. Κάποιοι έκαναν κάποια τρομερά πράγματα για μας. Η ευγένεια είναι καλή και είναι προσόν των ατόμων. Αλλά είναι καλή στο φλερτ στην παρέα και ίσως στον κοινωνικό στίβο.
Να θυμάσαι φίλε μου ότι η πολιτική μάχη έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν την έχει καμιά άλλη μάχη: Δεν αφήνει πίσω της τραυματίες, μόνο νεκρούς, αυτό να το θυμάσαι καλά και να θυμάσαι εξ ίσου καλά ότι οι Εντιμότατοι φίλοι δεν χαράζουν πολιτική για κανένα απλά αναλύουν πολιτικά όσα θέματα έχουν να κάνουν με την πολιτική.
Μαζί με την πολιτική είναι και τα άτομα που είναι την χαράζουν. Αυτά τα πολιτικά άτομα σχολιάζουμε και όχι τα άτομα αυτά κατ' αυτά.

Όποιος λοιπόν θέλει να χαράξει πολιτική θα πρέπει να δεχτεί την πολιτική ανάλυση και όχι την προσωπική κριτική.


Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Μην την θολώνεις γιατί το νόημα θα βγει και αυτό θολό.


Εμείς θα ασχολούμαστε πάντα με τις πολιτικές όχι μόνο με ένα μέρος τους φίλε μου.

Αναρτήθηκε από:http://entimotatoi-filoi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.