ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΡΟΥΣΙ: ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Στην επιβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές , προχώρησε στην ουσία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Μπρέγιαννη
ο οποίος  έθεσε το θέμα με αφορμή το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σταθούλης, (σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπογράψει τις ακάλυπτες επιταγές και άρα φέρει και προσωπική ευθύνη), ενώ αρχικά υποστήριξε ότι  «δεν ισχύει κάτι τέτοιο» στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ήταν στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης που είχε με έναν προμηθευτή (;)
Ωστόσο, η aftodioikisi.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι ακάλυπτες επιταγές δεν αφορούν ούτε μόνον ένα προμηθευτή ούτε κάποια δικαστική διαμάχη (αν και όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, ήδη οι προμηθευτές προχωρούν τις διαδικασίες για έκδοση  διαταγών πληρωμής και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου) αλλά  πολύ περισσότερους προμηθευτές στους οποίους ο δήμος έδωσε επιταγές για να εξοφλήσει τα οφειλόμενα...
Ένοχη σιωπή από τον «καταληψία» Γ. Πατούλη
Προφανώς και γι' αυτό το λόγο ο («καταληψίας») δήμαρχος Γιώργος Πατούλης αν και ήταν παρών κατά τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος προτίμησε να σιωπήσει και να αφήσει τον αντιδήμαρχό του να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» και να εκτεθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωση του μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπρέγιαννης θέτει το ερώτημα: «Με ποιανού ευθύνη εκδίδονται ακάλυπτες επιταγές σε προμηθευτές του Δήμου, όπως υποστηρίζουν, τουλάχιστον, δημοσιεύματα του Τύπου που δεν διαψεύδονται επί της ουσίας από τη δημοτική αρχή;»

Παράλληλα ο Α. Μπρέγιαννης ζητά να πληροφορηθεί "ποιο είναι το σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση του δήμου ο οποίος οδεύει με γεωμετρική πρόοδο σε χρεοκοπία;" (όπως είχε γράψει στο προηγούμενο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, "σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο τέταρτος πιο χρεωμένος δήμος σε όλη τη χώρα, με χρέος που φτάνει τα 52,22 εκ. ευρώ"), ενώ κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι την ώρα που "η πόλη βρίσκεται στην «εντατική» αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του και την εξεύρεση των λύσεων που θα βγάλουν την πόλη από το αδιέξοδο τη μία παριστάνει  τον κομματικό συνδικαλιστή της ΝΔ και την άλλη τον τηλεοπτικό καταληψία". 
 Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.