ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Περιβαλλοντικό «έγκλημα» σε Παγασητικό και λίμνη Κάρλα

«Με τον Παγασητικό και το περιβάλλον δεν μπορεί να παίζει κανείς...» Η δήλωση αυτή ανήκει στο δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, ο οποίος σχολίασε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 40.000 κυβικών λύματος ημερησίως του Βιολογικού Καθαρισμού Λάρισας διοχετεύονται στον Παγασητικό και στη λίμνη Κάρλα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν και ποινικές ευθύνες.

«Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας για να εξασφαλίσουμε ένα ποσό χωρίς ιστορικό προηγούμενο, περίπου 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να θωρακίσουμε τον Παγασητικό από τα αστικά απόβλητα όλου του θαλασσίου μετώπου του νέου δήμου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία σκοπιμότητα να ακυρώσει αυτή την προοπτική», σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου.
Οι γνωρίζοντες το πρόβλημα

Ενήμερη για το θέμα είναι ήδη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη από το βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει αφήσει αιχμές κατά του πρώην νομάρχη Απ. Παπατόλια, ότι παραπλάνησε την κοινή γνώμη, καθώς σε πόρισμα που εξέδωσε η πρώην νομαρχία Μαγνησίας, έπειτα από μαζικούς θανάτους ψαριών στη λίμνη, απέδωσε το φαινόμενο σε απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού.

Οι... Πόντιοι Πιλάτοι

Γνώστες του θέματος, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή φέρεται να είναι τόσο ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης όσο και ο επιβλέπων του έργου κατασκευής ανασύστασης της λίμνης Κάρλας Γ. Δανιήλ.
Μάλιστα, ο κ. Τζανακούλης, όταν ρωτήθηκε πόσοι γνώριζαν ότι ο βιολογικός της Λάρισας συνδέεται με το κανάλι της Κάρλας, σημείωσε: «Αυτό ήταν γνωστό σε όλους».
Από πλευρά της εταιρείας κατασκευής, ο επιβλέπων κ. Δανιήλ ερωτηθείς γιατί αποφασίστηκε να διοχετεύονται στο κανάλι τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας και γιατί λήφθηκε απόφαση κατασκευής αντλιοστασίου σε ένα σημείο όπου γίνονται δεκτά μολυσματικά στοιχεία, απάντησε: «Εγώ εκτελώ συμβάσεις μετά από δημοπράτηση και δεν συντάσσω αλλά εφαρμόζω τις μελέτες που μου δίνουνε. Επί 40 χρόνια το νερό πήγαινε στον Παγασητικό. Τι να το κάνω, να το πιω;»

Τέλος, ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας, σε δηλώσεις του, είπε ότι έχει επισημάνει στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας την ανάγκη να ελεγχθεί το θέμα και συγκεκριμένα να ελεγχθεί το κατά πόσο η εκροή του βιολογικού της Λάρισας επιβαρύνει το σύστημα της Κάρλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.