ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Π. Στερέας Ελλάδας: Ψηφίστηκε ο «προϋπολογισμός ανάγκης»

Με την αντιπολίτευση να δηλώνει ότι τον καταψηφίζει χαρακτηρίζοντάς τον «αντιαναπτυξιακό», αλλά με τις ψήφους τής πλειοψηφίας και του συνδυασμού που υποστηρίχτηκε από το ΛΑΟΣ εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Λαμία.

Για προϋπολογισμό ανάγκης και «αφετηρία για να μπορέσει να λειτουργήσει η περιφέρεια»Κλέαρχος Περγαντάς, υπογραμμίζοντας πως αν και είναι «προσαρμοσμένος στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και παίρνει υπόψη του μόνο τους δεδομένους οικονομικούς πόρους», ωστόσο πως βρίσκεται μακριά ακόμη και από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας.
έκανε λόγο ο περιφερειάρχης
Η αντιπολίτευση

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, ο Αθ. Χειμάρας τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και εικονικός και μεταθέτει την ουσία για το 2012».
Ο Τ. Χρονάς, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι «ο προϋπολογισμός δεν είναι αντίστοιχος όσων χρειάζεται ο λαός και ο τόπος και αποτελεί λογιστική άθροιση των περυσινών προϋπολογισμών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που συνθέτουν την Περιφέρεια».

Ο Ν. Στουπής, περιφερειακός σύμβουλος, έκανε λόγο για «εικονικό, ημιτελή, θνησιγενή, αντιαναπτυξιακό, βαθειά ταξικό και αντικαλλικρατικό».

Η Δ. Σπανούλη, περιφερειακή σύμβουλος επίσης, υπενθύμισε πως απ' την αρχή είχε καταγγείλει «πως οι πόροι του "Καλλικράτη" δεν ήταν διασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα τα βάρη να μεταφέρονται στους πολίτες» και «σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να γνωρίζουμε το τελικό ύψος του προϋπολογισμού».

Σημειώνεται πως από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού 32, ενώ εκτός από την πλειοψηφία, υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισε ο συνδυασμός του Ανεξάρτητου Μετώπου του Νίκου Παπανδρέου που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.