ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δέκα εστίες διαφθοράς και διαπλοκής στη ΔΕΘ



Σε 10 καταγγελίες για «εστίες διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας» στο εσωτερικό της ΔΕΘ ΑΕ,
αφήνοντας αιχμές κυρίως κατά του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους της διοίκησης, Κωνσταντίνου Μαυράκη, προχώρησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τέως πλέον πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Κωνσταντίνου, μετά την απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για ταυτόχρονη αποπομπή τους, με το αιτιολογικό της «της αδυναμίας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ τους, που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και εμφανώς αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».
Με τη σειρά του, σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυράκης υποστήριξε ότι δέχεται «συκοφαντική επίθεση άνευ προηγουμένου» και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα. Θυμίζουμε πως η αντιπαράθεση των δύο στελεχών της ΔΕΘ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, με αντικείμενο αρχικά τις αρμοδιότητές τους και τελευταία, το ζήτημα της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κ. Μαυράκης δήλωσε υπέρ της μετεγκατάστασης του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, απόφαση που είχε ληφθεί, κατόπιν γνωμοδότησης "επιτροπής σοφών", ενώ ο κ. Κωνσταντίνου δεν απέκλεισε εναλλακτική χωροθέτηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κωνσταντίνου καταγγέλλει: «Διαπλοκή με υποψήφια ανάδοχο εταιρεία στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,14 εκ. ευρώ, που «τρέχει» εδώ και λίγους μήνες, με αντικείμενο την πρόσληψη συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, καθώς σε μία από τις υποψήφιες εταιρείες προσελήφθη με σύμβαση αορίστου χρόνου συγγενικό πρόσωπο του κ. Μαυράκη. «Παράνομη» αύξηση του μισθού του κ. Μαυράκη κατά 1.700 ευρώ, χρήση (από τον ίδιο) υπηρεσιακού αυτοκινήτου της εταιρείας ως ιδιωτικού, αντιδεοντολογική στελέχωση του ραδιοφώνου της ΔΕΘ, απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης για ασφάλιση των μελών του Δ.Σ. για ζημιογόνες πράξεις τους, πρόσληψη νομικού συμβούλου με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, παρότι υπάρχει υποχρέωση διενέργειάς του από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εισήγηση του κ. Μαυράκη για δέσμευση -σε ειδικό λογαριασμό- ποσού άνω των 3.000.000 ευρώ (δηλαδή του συνόλου σχεδόν των ταμειακών διαθέσιμων της ΔΕΘ), ώστε «να μη μπορεί να αγγιχθεί από το ελληνικό δημόσιο».
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», σχολίασε τις καταγγελίες του κ. Κωνσταντίνου ο κ. Μαυράκης και υποστήριξε πως προστάτεψε την εταιρεία από σοβαρή έκθεση, αρνούμενος να υπογράψει «υπό πίεση» την αγορά τεντών κόστους 1,7 εκ. στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην αεροδρομίου "Ελληνικό" χωρίς διαγωνισμό, χωρίς την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και χωρίς την ταυτόχρονη παραχώρηση των χώρων από τις ΕΤΑ και ΚΕΔ, ενώ συνειδητά απέφυγε να είναι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισμού επιλογής συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ.


πηγη:adesmeytos.gr

MT


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.