ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αποδέσμευσε μέρος των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών το ΥΠΟΙΚ; Λήγει σήμερα η διορία των εργαζομένων


Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι του Alter,
καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει ζητήσει η διοίκηση του σταθμού για την εξόφληση μέρους του ποσού που τους χρωστά, ειδάλως έχουν προαναγγείλει επίσχεση εργασίας.
Όπως έγραψε χθες το Olympia.gr , ο Κ. Σφαέλος βρέθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η διοίκηση το Υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας, υπό τον όρο ότι θα αποσυρθούν χρήματα μόνο για την πληρωμή των εργαζομένων και για την καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Η αποδέσμευση έγινε με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.
Για να υλοποιηθεί η απόφαση πρέπει οι εκπρόσωποι του σταθμού να προσκομίσουν συγκεκριμένα έγγραφα με τα οποία να πιστοποιείται πως τα χρήματα θα καταβληθούν μόνο για τη κάλυψη φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων και την καταβολή της μισθοδοσίας.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έτσι ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι του καναλιού.
Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του Alter με τις τράπεζες οι οποίες δεν εγκρίνουν το κατατεθέν σχέδιο αναδιοργάνωσης του σταθμού αναδιάρθρωσης του δανεισμού.
Οι εργαζόμενοι θα περιμένουν μέχρι το μεσημέρι (που κλείνουν και οι τράπεζες) και έπειτα σε συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Το ζήτημα είναι οι εταιρείες που έχουν σημαντική έκθεση στον σταθμό και κυρίως οι τράπεζες, όπως η Τρ. Πειραιώς, καθώς το ποσό που οφείλει συνολικά ο σταθμός ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.
Σημαντικό πρόβλημα έχουν και οι διαφημιστικές εταιρείες. Το θέμα επιδεινώθηκε εκτός των ανοιγμάτων του σταθμού και λόγω της κρίσης, με παράλληλη μείωση της διαφημιστικής πίτας στην τηλεοπτική αγορά.

πηγη:olympia.gr
MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.