ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πυροβόλησαν διαδηλωτές στην Υεμένη

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Υεμένη,
με το καθεστώς του Προέδρου Σάλεχ να πνίγει στο αίμα της αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γιγαντώνονται ημέρα με την ημέρα. Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες -«μισθοφόροι» του προέδρου, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση- άνοιξαν πυρ κατά εκατοντάδων διαδηλωτών στην πόλη Χοντέιντα.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, ένοπλος μοτοσικλετιστής πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ενώ την προηγούμενη, 5 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυρά αστυνομικών.
Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συναντήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη για πρώτη φορά με θέμα την κατάσταση στην Υεμένη, δεν κατάφερε να καταλήξει σε μία κοινή ανακοίνωση, ενώ κάποιοι διπλωμάτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται για τρίτο μήνα.
Από τις αρχές Ιανουαρίου, η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του Προέδρου της Υεμένης, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια, έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 125 αντικυβερνητικών διαδηλωτών


πηγη:adesmeytos.gr

ΜΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.