ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Lexmark S815 Genesis: Ακόμα περιμένετε την πολυσυσκευή σας να σαρώσει;

Φαίνεται πως η Lexmark προσπαθεί να εντάξει την άχαρη κατηγορία των πολυσυσκευών μέσα στον όρο «gadgets».
Μόνο έτσι εξηγείτε η εντελώς διαφορετική σχεδίαση του S815 Genesis, μιας πολυσυσκυευής inkjet που εισάγει το χαρακτηριστικό Flash Scan και ενσωματώνει τη γνωστή υπηρεσία της εταιρείας SmartSolutions.

Με μια ματιά

  • Λειτουργίες: εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή, fax
  • Οθόνη: LCD αφής με διαγώνιο 4,3 ιντσών
  • Μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης: 4800x1200 dpi
  • Αριθμός μελανιών: 4
  • Ονομαστική ταχύτητα πρόχειρης μονόχρωμης / έγχρωμης εκτύπωσης εγγράφου: 33 / 30 σελίδες/ λεπτό
  • Ανάλυση σάρωσης: 10 Megapixel
  • Υποστηριζόμενοι τύποι καρτών μνήμης: Memory Stick, (micro) SD, xD , MMC, CF
  • Δυνατότητες σύνδεσης: USB, WiFi 802.11 b/g/n
  • Χωρητικότητα τροφοδότη: 100 σελίδες
  • Επιπλέον χαρακτηριστικά: εκτύπωση διπλής όψης

Στοιχεία καινοτομίας

Το κύριο καινοτόμο χαρακτηριστικό του S815 Genesis δεν είναι άλλο από την τεχνολογία Flash Scan. Η διαδικασία της σάρωσης και συνάμα της αντιγραφής στις σημερινές πολυσυσκευές είναι χρονοβόρα και βαρετή καθώς η λάμπα κινείται μηχανικά σε μια διαδρομή.
Ειδικά για τη σάρωση, και όχι για την αντιγραφή, η μηχανική αυτή κίνηση ίσως να πρέπει να γίνει δύο φορές - αρχικά η προ-σάρωση ώστε να γίνουν κάποιες πιθανές ρυθμίσεις και στη συνέχεια η ίδια η σάρωση, ο χρόνος της οποίας επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις που έχουμε ορίσει (η μεγαλύτερη ανάλυση απαιτεί περισσότερο χρόνο).
Με το S815 Genesis όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν αφού η πολυσυσκευή έχει αντικαταστήσει τη λάμπα και τα μηχανικά μέρη με έναν αισθητήρα εικόνας ανάλυσης 10 Megapixel που «φωτογραφίζει» το έγγραφο.
Με αυτόν τον τρόπο η ταχύτητα της σάρωσης είναι αστραπιαία και η ποιότητα εξαιρετική. Όμως, για κάποιους χρήστες, αυτό το εξαιρετικό χαρακτηριστικό μπορεί να μετατραπεί σε μπελάς αφού δε συνοδεύεται από κάποιον αυτόματο τροφοδότη σελίδων για τη σάρωση οπότε η τροφοδότηση πρέπει να γίνεται με τις σελίδες να τοποθετούνται στην επιφάνεια μία προς μία χειρωνακτικά.
Φυσικά, αν οι ανάγκες σας περιορίζονται στη σάρωση μονοσέλιδων εγγράφων, η πολυσυσκευή της Lexmark είναι ιδανική αφού ο χρόνος της σάρωσης, που στις συμβατικές συσκευές μπορεί να ξεπεράσει τα 40 δευτερόλεπτα, είναι μόλις 3 δευτερόλεπτα σύμφωνα με την εταιρεία. Στις δοκιμές μας ο χρόνος αυτός επιβεβαιώθηκε εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως μας έλλειψε ο αυτόματος τροφοδότης σελίδων.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό που κάνει το S815 Genesis να ξεχωρίζει είναι η σχεδίασή του. Η πολυσυσκευή της Lexmark ακολουθεί μια «κάθετη» σχεδίαση, αντί της συμβατικής «οριζόντιας», την οποία ακολουθούν περισσότερο κάποιες σύγχρονες συσκευές εικόνας και ήχου.
Ουσιαστικά, η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην επιφάνεια σάρωσης που έχει τοποθετηθεί κάθετα και πλαγίως αντί για οριζόντια. Κατά τα άλλα η εισαγωγή και εξαγωγή χαρτιού δε διαφέρει από όσα έχουμε δει.

Στοιχεία που μας άρεσαν

Πέρα από την τεχνολογία Flash Scan και τη σχεδίαση, υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που, κατά την άποψή μας, δίνουν πόντους στο S815 Genesis. Η έγχρωμη οθόνη αφής LCD 4,3 ιντσών αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύχρηστη ειδικά με την προσθήκη κάτω από αυτή επιπλέον πλήκτρων αφής για την πλοήγηση, εκτέλεση και ακύρωση.
Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας SmartSolutions, την οποία συναντάμε στα ακριβότερα μοντέλα της Lexmark που διαθέτουν μια ευμεγέθη οθόνη.
Ο κάτοχος της πολυσυσκευής εγγράφεται στην υπηρεσία από τον υπολογιστή του και επιλέγει μια σειρά από εφαρμογές που θέλει να εκτελεί από την οθόνη της πολυσυσκευής του.
Οι εφαρμογές αυτές, που ενσωματώνονται στο μενού της συσκευής, περιλαμβάνουν ενημέρωση για τον καιρό, παρακολούθηση των δημοσιεύσεων των φίλων σας στο Facebook, χρήση μιας τυπικής αριθμομηχανή, εκτύπωση βάσει επιπλέον προτύπων και πολλά άλλα.

Και φυσικά, όλα τα «βασικά»

Η πολυσυσκευή της Lexmark διαθέτει λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης, αντιγραφής, καθώς και λήψης και αποστολής fax. Η σύνδεσή της στο δίκτυο γίνεται μόνο ασύρματα και αυτό της επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να στέλνει στα σαρωμένα έγγραφα στον επιθυμητό υπολογιστή του δικτύου αλλά και να τα στέλνει σε οποιοδήποτε παραλήπτη μέσω e-mail απΆ ευθείας από τη συσκευή.
Το S815 Genesis χρησιμοποιεί τέσσερα ανεξάρτητα μελάνια και προσφέρει μέγιστη ανάλυση 4800x1200. Η ονομαστική ταχύτητα φτάνει τις 33 σελίδες το λεπτό σε πρόχειρη έγχρωμη εκτύπωση και 6,6 σελίδες σε υψηλή ποιότητα με βάση το χρωματικό μοντέλο CMY.
Από τις δοκιμές μας, η ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών αποδείχθηκε πάρα πολύ καλή και σίγουρα θα αφήσει το χρήστη του ικανοποιημένο.
Η εκτύπωση των εγγράφων είναι γρήγορη ενώ, ιδιαίτερα χρήσιμη όπως πάντα είναι η δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης. Η συσκευή διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης και θύρα USB για απΆ ευθείας εκτύπωση από μονάδες μνήμης αλλά  και από φωτογραφικές μηχανές καθώς υποστηρίζεται η τεχνολογία PictBridge.

Μήπως είναι ακριβή;

Ναι, η πολυσυσκευή της Lexmark είναι ακριβή. Σίγουρα, η όμορφη σχεδίαση, η τεχνολογία Flash Scan και τα άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά δημιουργούν μια πολύ θετική συνολική εικόνα ωστόσο, τα 400 ευρώ είναι πολλά (σ.σ. πρόκειται για τιμή καταλόγου, στο ράφι θα το βρείτε κατά περίπου 40 ευρώ φθηνότερο).
Αν όμως αναζητάτε ότι ταχύτερο στη σάρωση και η εργασία σας το απαιτεί, τότε η συσκευή της Lexmark αφήνει πίσω της μακράν τις άλλες πολυσυσκευές. Επίσης, πόσες πολυσυσκευές γνωρίζετε που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε κοινή θέα;
Καμία ...μέχρι να εμφανιστεί το S815 Genesis.

πηγη:technozein.pathfinder.gr

ΜΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.