ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Toshiba NB550D-105: Με AMD στο εσωτερικό, με Harman Kardon στον ήχο

Είναι δύσκολο να βρεθεί πλέον ένα netbook που να διαφέρει σε τομείς πέραν της σχεδίασης.
Το NB550D δεν ακολουθεί την «πεπατημένη» ούτε του Atom, ούτε των τυπικών ηχείων, ούτε του περιορισμένου software. Είναι μια διαφορετική πρόταση με όμορφη σχεδίαση και χρήσιμες μικρές τεχνολογικές πινελιές.

Με μια ματιά

  • Επεξεργαστής: AMD C50, 1GHz
  • Μνήμη: 1GB
  • Κάρτα γραφικών: ενσωματωμένη, Radeon HD 6250
  • Οθόνη: 10,1", 16:9, 1024x600, LED backlight
  • Σκληρός δίσκος: 250GB, 5400rpm
  • Οπτικό drive: -
  • Δικτύωση: Ethernet, WiFi 802.11b/g/n
  • Θύρες: 3xUSB, 1xHDMI, 1xMic, 1xLine-out
  • Επιπλέον: Bluetooth, webcam, ηχεία Harman Kardon, αναγνώστης καρτών μνήμης
  • Βάρος: 1,32 κιλά
  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Starter

Με διαφορετικό εσωτερικό...

Στο εσωτερικό του NB550D υπάρχει ο διπύρηνος C50 της AMD στο 1GHz, ένας επεξεργαστής που αποτελεί ανταγωνιστή του Atom της Intel στην κατηγορία των netbooks.
Με αυτόν τον επεξεργαστή, οι εφαρμογές για τις οποίες προορίζεται το NB550D δεν διαφέρουν από αυτές οποιουδήποτε άλλου netbook, οπότε το πεδίο δράσης του συστήματος της Toshiba περιορίζεται στις τυπικές εφαρμογές γραφείου και διαδικτύου αλλά και στην αναπαραγωγή αρχείων media.
Ωστόσο, εδώ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα χάρη στα ενσωματωμένα γραφικά Radeon HD6250 που δίνουν ανάσα στο σύστημα όταν τρέχει απλές εφαρμογές γραφικών και βίντεο. Την ανάσα που δίνουν τα γραφικά, έρχεται όπως φαίνεται - να την πάρει πίσω η μνήμη.
Η ποσότητα του 1GB είναι λίγη αφού 256MB είναι σε κοινή χρήση με τα γραφικά και κάποια ακόμα MB δεσμεύονται από τα προγράμματα της Toshiba που τρέχουν στο background και δεν είναι λίγα.
Έτσι, σε περίπτωση που σκέφτεστε την αγορά του υπολογίστε και ακόμα 1GB μνήμης.

...αλλά και αλλαγές στα σημεία

Το NB550D της Toshiba διαθέτει επιπλέον κάποια στοιχεία τα οποία δε συναντάμε συχνά σε netbooks. Διαθέτει HDMI για να μπορείτε να συνδέσετε με κάποια οθόνη ή τηλεόραση αλλά και δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω USB ακόμα και σε sleep mode.
Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι η παρουσία των ηχείων της Harman Kardon που δίνουν κυριολεκτικά - μια διαφορετική νότα. Ο ήχος είναι καθαρός και, συνολικά, ακούγεται ιδιαιτέρως καλά για netbook.
Επίσης, η Toshiba ενσωματώνει στα notebooks ένα πλούσιο πακέτο εφαρμογών το οποίο συνοδεύει και το NB550D.
Η σχεδίαση του συστήματος το κάνει να ξεχωρίζει. Το αποτέλεσμα του μεταλλικού lime χρώματος και της μαλακής υφής με τις κουκίδες είναι κομψό χωρίς να είναι εξεζητημένο και σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα σας όπου το δείτε.

Με μικρούς προβληματισμούς

Πέρα από το μεγάλο προβληματισμό μας για την ποσότητα της μνήμης υπάρχουν και κάποιοι μικρότεροι. Το πληκτρολόγιο μας φαίνεται κάπως στριμωγμένο και κάποια από τα πλήκτρα είναι ιδιαίτερα μικρά σαν να προορίζονται για γυναικεία χέρια.
Επίσης, βρήκαμε λίγο άβολη τη θέση του διακόπτη ενεργοποίησης, αν και ξεχωριστή.

πηγη:technozein.pathfinder.gr

ΜΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.