ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Θα φορολογείται ακόμα και η γενιά ..των 500 ευρώ!


Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά εξετάζει μέτρα άμεσης απόδοσης, καθώς τα έσοδα παρουσιάζουν εκ νέου προβλήματα.

Η ήδη μειωμένη καταναλωτική δύναμη έχει απομακρύνει το ρευστό από την αγορά, ενώ και οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, ασφυκτιούν την πραγματική οικονομία.
Οι σκέψεις για μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή 13% στον υψηλό 23%, δημιουργεί και νέα συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων με έμμεσο τρόπο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη σκέψη για μείωση στο αφορολόγητο όριο, «αγανακτούν» τους «αγανακτισμένους»!
Η Ελλάδα διαθέτει το υψηλότερο αφορολόγητο όριο στις χώρες του ΟΟΣΑ, στις 12.000. Ωστόσο, αυτό το αφορολόγητο προστατεύει τα χαμηλά εισοδήματα. Οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι να «ρίξουν» αυτό το όριο στις 6.000 ευρώ!
Αυτό σημαίνει ότι εκτός ορίου εισέρχονται και οι εργαζόμενοι ..των 500 ευρώ, οι οποίο μάλιστα θα υπερβαίνουν το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ! (500 ευρώ χ 14 μισθούς = 7.000)
Το ερωτηματικό είναι αν θα υπάρξει και διαφορετικό ποσοστό γι’ αυτούς για το μέτρο των αποδείξεων.
Έως τώρα, όσοι είχαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις ίσα με το 10% του δηλωθέντος εισοδήματος.
Με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, (σε περίπτωση που τελική υιοθετηθεί) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και δη οι χαμηλά αμειβόμενοι, θα δουν εκ νέου το εισόδημά τους να περιορίζεται για μια ακόμα φορά.


olympia.gr

MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.