ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Π.Ε. Πέλλας: Σύσκεψη αντιπεριφερειάρχη με δημάρχους για ανάπτυξη

Σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού Πέλλας συγκαλεί αύριο στις δύο το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης
για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό της περιφερειακής ενότητας.
Επιστολή-πρόσκληση
«Μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υφίστανται σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας, αλλά συνεργασίας και συναλληλίας, οι οποίες αναπτύσσονται βάσει του νόμου, κοινών συμφωνιών, καθώς και με το συντονισμό κοινών δράσεων...
»Συχνές και με περιεχόμενο διαβουλεύσεις για τα ζητήματα για τα οποία απαιτείται συναντίληψη, συναλληλία και συνεργασία για την εξασφάλιση της κατάδηλης σκοπιμότητας και την διεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην επιστολή-κάλεσμα προς τους δημάρχους της Πέλλας ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, και συνεχίζει:
«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην κατάρτιση της Μεγάλης Χάρτας ανάπτυξης του τόπου μας, ενός κοινού πλαισίου αναφοράς όλων μας. Όλων των αιρετών εκπροσώπων-διοικήσεων για όσες δράσεις, ενέργειες και έργα είναι χρήσιμο να σχεδιαστούν, να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν με κοινή προσπάθεια».
Πρόταση Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης
1. Παρουσίαση των κατευθύνσεων του στρατηγικού σχεδιασμού της Πέλλας.
2. Προγραμματισμός των μεγάλων έργων υποδομής
- Συγκοινωνιακά, υδραυλικά κ.λπ.
- Αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας και ορυκτού πλούτου.
- Αποτελεσματική προστασία περιβάλλοντος ενόψει της θερινής λειψυδρίας και έναρξης της μεταποιητικής περιόδου (λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων βιολογικής επεξεργασίας υγρών λυμάτων και περιβαλλοντικοί έλεγχοι).
3. Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
4. Πολιτική Προστασία (έμφαση στις δασικές πυρκαγιές).
5. Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης.
6. Πλαίσιο συνεργασίας για την εφαρμογή της Πράξης: «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
7. Άλλα θέματα που θα προταθούν από τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.