ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΕΔΕ: «ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΑΣΚΟΥΝΗ ΠΑΣΟΚ – Δ.Α.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο διάδοχος του Νικήτα Κακλαμάνη
στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) η οποία θα μετονομαστεί σε Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό, στην ουσία, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν χθες μεταξύ άλλων ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος με το γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρο Λυκούδη και τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης Ανδρέα Νεφελούδη.
Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν την πετυχημένη συνεργασία που ξεκίνησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν τον Ιούλιο.
Στην προεδρία του ΙΤΑ ο Γ. Καμίνης
Όπως ξεκαθαρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που προέρχεται από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ και σύντομα θα το ξεκαθαρίσει και με δημόσια δήλωσή του. Μάλιστα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ο κ. Καμίνης θα αναλάβει την προεδρία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), επιστημονικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ, στο οποίο σήμερα τη θέση του προέδρου κατέχει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης.
Παράλληλα στη συνάντηση έγινε σαφές ότι η πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς θα επιθυμούσε έναν υποψήφιο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που στήριξε στις τελευταίες εκλογές. Με άλλα λόγια ότι ανάμεσα στους Κώστα Ασκούνη και το δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ,  η επιλογή είναι ο δήμαρχος Καλλιθέας.  Φαίνεται δε πως και η Ιπποκράτους συναινεί στη συγκεκριμένη επιλογή και ήδη αναζητείται θέση από την οποία θα μπορέσει να προσφέρει και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» στην ΚΕΔΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.