ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

“Κλείδωσαν” οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα . . .


Εντείνονται οι πιέσεις τα τελευταία 24ωρα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να κλειδώνουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με τα κλιμάκια της τρόικα, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό στη Βουλή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με Υπουργούς της κυβέρνησής του, γι’ αυτό και ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Την ίδια ώρα, προς ακύρωση οδεύει και η ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που είχε προγραμματιστεί για αύριο, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα συντάξει δυο εκθέσεις: η πρώτη θα αφορά την πρόοδο του μνημονίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόβλημα στην εκταμίευση και όχι στην έγκριση του δανείου των 12 δις, καθότι εκτιμάται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αποδέσμευση των χρημάτων, ενώ η δεύτερη έκθεση θα αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς η αγορά δεν θα βγει στις αγορές το 2012.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει για το κομμάτι της δικής του δόσης, προκειμένου να υπάρξει δέσμευση για την αναχρηματοδότηση της χώρας μας σε ορίζοντα 12 μηνών.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται για την χορήγηση και νέου δανείου προς την Ελλάδα ύψους 65 δις, ενώ αχτίδα φωτός προς την χώρα μας ανοίγει ο Υπουργός Μεταφορών της Ιρλανδίας, ο οποίος αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του προσανατολίζεται στο να ζητήσει και νέο δάνειο ή να παρατείνει το υφιστάμενο.
Αίσθηση όμως προκάλεσε και η πρωτοφανής παρέμβαση των ξένων στο εσωτερικό της χώρας μας, που σύμφωνα με τους Financial Times, συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο εμπλοκής των ξένων αρχών στη διαδικασία είσπραξης των φόρων και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση αποτελεί και η σημαντική εκροή καταθέσεων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με το ύψος τους να αγγίζουν το 1 δις ευρώ. 

olympia.gr

MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.