ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Φουκουσίμα: Ομάδα τεχνικών θα εισέλθει για πρώτη φορά στον αντιδραστήρα 2


Για πρώτη φορά αποπειράται να στείλει ομάδες τεχνικών επί τόπου στον αντιδραστήρα 2 του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα η Tokyo Electric Power (Tepco). Ανακοίνωσε μάλιστα ότι για το σκοπό αυτό, θα ανοίξει το βράδυ δίοδο προς αυτόν.

Σημειώνεται πως μετά τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το γιγάντιο τσουνάμι, οι αντιδραστήρες 1, 2, 3, και 4 από τους συνολικά έξι αντιδραστήρες του σταθμού υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Αρχές Μαΐου, εργαζόμενοι είχαν εισέλθει για πρώτη φορά στο κτίριο του αντιδραστήρα 1.

Ο Γιουνίτσι Ματσουμότο, αξιωματούχος της Tepco, διευκρίνισε πως η δίοδος στον αντιδραστήρα 2 θα ανοίξει σιγά από το βράδυ της Κυριακής «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να διαφύγει οποιαδήποτε ποσότητα σκόνης ενδεχομένως βρίσκεται μέσα στο κτίριο». «Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον» υπογράμμισε.

Οι τεχνικοί θα εισέλθουν στο εσωτερικό προκειμένου να επαληθεύσουν τις ενδείξεις των οργάνων μέτρησης που βρίσκονται στο εσωτερικό και στη συνέχεια να ρίψουν άζωτο στον αντιδραστήρα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο έκρηξης. Η πρώτη αυτή είσοδος μετά το δυστύχημα στο κτίριο του αντιδραστήρα νούμερο 2 γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για σταθεροποίηση της θερμοκρασίας των αντιδραστήρων από τώρα έως τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, χθες η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο απορρύπανσης ραδιενεργού ύδατος που κατασκευάστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταμάτησε λίγες ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας.

Οκτώ στους δέκα Ιάπωνες κατά της πυρηνικής ενέργειας

Την ίδια ώρα, οι 8 στους 10 ενάντια στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας και υπέρ των ΑΠΕ. Περίπου ένα ποσοστό 82% των ερωτηθέντων πολιτών στην Ιαπωνία, απάντησαν ότι οι 54 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε όλη τη χώρα θα πρέπει να αχρηστευθούν μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα φέτος τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού οργανισμού Kyodo News.

Από το παραπάνω 82% των πολιτών, ένα 9% ζητά οι πυρηνικοί αντιδραστήρες να αχρηστευθούν άμεσα, ενώ ποσοστό 19% ζητά να γίνει μία επιθεώρησή τους, πρώτα, και μεταγενέστερα να αχρηστευθούν. Μόνον 14% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι, «οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν». Επίσης, το 84% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ιαπωνία πρέπει να βασιστεί περισσότερο στο μέλλον στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ενώ ποσοστό 45% κρίνει ότι η χώρα πρέπει να βασιστεί περισσότερο στο μέλλον στην υδρο-ηλεκτρική ενέργεια, έναντι 31% που προκρίνει τη λύση του φυσικού αερίου. Τέλος, μόνον το 7% των ερωτηθέντων, θέλει και στο μέλλον η Ιαπωνία να βασίζεται περισσότερο στην πυρηνική ενέργεια.

πηγη:tvxs
Μ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.