ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Παπουτσής επανήλθε για τον φράχτη στον Έβρο-η ομιλία του στη Βουλή.


Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, την κεντρική Επιτροπή του κόμματος αλλά και την οικογένεια του Άγγελου Τζέκη για την απώλεια του συναδέλφου , μια απώλεια που είναι μεγάλη για όλους μας. Και θέλω να το τονίσω αυτό. Για όλους τους συναδέλφους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την παρουσία, το ήθος και την εντιμότητα του Άγγελου Τζέκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολι τών που ορίζεται από το Σύνταγμα και έχουμε όλοι υποχρέωση να το προασπίσουμε. Και θα το προασπίσουμε. Γιατί μόνο με την ασφάλεια μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία.
Θέλω να είμαι όμως σαφής και ειλικρινής. Δεν υποτιμώ καθόλου τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία.
Ούτε αγνοώ κατ ελάχιστον ότι το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών εντείνεται από την αβεβαιότητα που προκαλείται από την περιρρέουσα κρίση.
Ούτε περιφρονώ την αγωνία των πολιτών για τη διαφύλαξη ενός επιπέδου ζωής ικανού για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος στους ίδιους και τα παιδιά τους.
Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παρέχεται καθεστώς ανοχής στη βία.
Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μηδενική η ανοχή στη βία απ’ όποιο χώρο κι αν προέρχεται.
Είναι βαθειά πίστη του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος ότι οι πολιτικοί αγώνες γίνονται με όπλο τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις. Οι πολιτικοί αγώνες σε συνθήκες Δημοκρατίας δεν γίνον ται με όπλα, με μολότοφ, τσεκούρια, ρόπαλα και πέτρες.
Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με διάλογο. Δεν λύνονται με τη βία. Δεν λύνονται με σύγκρουση.
Διάλογος και συνεννόηση. Αυτή είναι η διαρκής πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης. Εμείς βαθειά πιστεύουμε ότι το Κράτος είναι ισχυρό όταν δεν χρησιμοποιεί τη δύναμη και την εξουσία που έχει.
Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Είμαστε αποφασισμένοι.
Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της ανομίας, του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών. Κι αυτό είναι υποχρέωση μας.
Είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία.
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασκεί τα καθήκοντά της η Ελληνική Αστυνομία, δίνοντας καθημερινά αντίξοες μάχες σε όλους τους τομείς.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια, μέσα σε αυτό το κλίμα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τις μεγάλες επιτυχίες των διωκτικών αρχών στην καταπολέμηση της ανασφάλειας, της εγκληματικότητας, της βίας και του τρόμου, με τον πρωτοφανή αριθμό σ υλληφθέντων τρομοκρατών και τον επίσης πρωτοφανή αριθμό συλληφθέντων του οργανωμένου εγκλήματος.
Για τα Σώματα Ασφαλείας η δέσμευση της δικής μας κυβέρνησης είναι μεταρρύθμιση και εκδημοκρατισμός.
Νέες σύγχρονες δομές, νέες τεχνολογίες, σύγχρονες επιχειρησιακές μέθοδοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, διεθνής συνεργασία, διαρκής και πολύπλευρη εκπαίδευση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλες τις βαθμίδες, διαρκής και ουσιαστική , στενή συνεργασία και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μα πάνω από όλα σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, όπως αυτά καθορίζονται στο σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
η χώρα μας αντιμετωπίζει ισχυρότατες πιέσεις από τις ροές της παράνομης μετανάστευσης. Ένα μεγάλο θέμα το οποίο επηρεάζει συνολικά την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Επιπλέον, πλήττεται βάναυσα το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γιατί αμφισ βητείται η ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της χώρα μας προς τη Συνθήκη του Schengen.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναπτύξουμε μια δέσμη πολιτικών γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Δεν έχουμε περιθώρια να κινηθούμε σε διαφορετικό δρόμο.
Είναι ανάγκη η Ελλάδα να εκπέμπει καθαρά μηνύματα:
• Αποφασιστική φύλαξη των συνόρων μας από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
• Φράχτης 12,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο.
• Συνέχιση των επιχειρήσεων του Frontex για την υποστήριξη των ελληνικών αρχών στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα.
• Αυστηρή αντιμετώπιση των διακινητών παράνομων μεταναστών.
• Λειτουργία της Νέας Υπηρεσίας Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών και Κέντρων Κράτησης.
• Ενίσχυση και επιτάχυνση στο Πρόγραμμα Εθελοντικού Επαναπατρισμού και Απέλασης παράνομων μεταναστών.
• Η Νέα Υπηρεσία Ασύλου έχει αρχίσει να λειτουργεί. Και λειτουργεί ικανοποιητικά έως εξαιρετικά ικανοποιητικά.
Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός της χώρας
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Σήμερα δίνουμε τη μάχη για την επιβίωση και την προοπτική των Ελλήνων.
Η Ελλάδα δεν είναι Γη της Επαγγελίας για τους μετανάστες.
Η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και τα δικαιώματα των προσφύγων.
Έτσι, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου, διεθνούς προστασίας και νόμιμης εργασίας και παραμονής θα το αποκτήσουν χωρίς καθυστέρηση.
Όσοι είναι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν.
Κι αυτό αφορά ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας , το οποίο σηκώνει μεγάλο βάρος με πολλαπλές επιπτώσεις στην αγορά και την κοινωνία. Για το συγκεκριμένο θέμα αναπτύσσουμε διαρκείς στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων.
Μάλιστα, μετά την απεμπλοκή των δυνάμεων από την Κερατέα έχουν πολλαπλασιαστεί και η καθημερινή παρο υσία αλλά και οι καθημερινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας με ορατά πλέον αποτελέσματα.
Από τις 27 Απριλίου έως σήμερα έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας 16.686 αστυνομικοί. Εχουν ελεγχθεί 40.286 άτομα, έχουν προσαχθεί 19.395 και έχουν συλληφθεί 1.092. Επίσης, έχουν κατασχεθεί 77.758 αντικείμενα ειδών παραεμπορίου. Και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα, το στολίδι της χώρας και οφείλουμε όλοι, με κάθε τρόπο, να επιμείνουμε σε αυτό.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα διαμορφώνεται το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο είναι αιτούμενο χρόνων. Και εμείς είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων.
Έχω θέσει επανειλημμένα στο Συμβούλιο Υπουργών το αίτημα για αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ.
Μετά τις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική επανήλθε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων στα κράτη - μέλη για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου του Schengen με πολλαπλούς ελέγχους.
Σε αυτή την κατεύθυνση διαμορφώνουμε ένα σταθερό πλαίσιο συντονισμού των δύο Σωμάτων, όπου στην Ελλάδα έχουν κατά κύριο λόγο την ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων.
Δηλαδή την Ελληνική Αστυνομία για τα χερσαία σύνορα, το Λιμενικό Σώμα την Ελληνική Ακτοφυλακή για το θαλάσσιο χώρο.
Η υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Δεκέμβριο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο για τη σύσταση του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και το ΠΔ για τη νέα διάταξη των υπηρεσιών του αποτέλεσαν τις βάσεις για τη νέα εποχή στο Σώμα.
Ο στόχος είναι να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες στις οποίες μια σύγχρονη Ακτοφυλακή καλείται να δράσει, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια στη ναυσιπλοϊα, την υποστήριξη της Εμπορικής Ναυτιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο, την ασφάλεια στο σύνολο της παράκτιας και νησιωτικής Ελλάδας, για τον τουρισμό και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Οι προκλήσεις για το Λιμενικό Σώμα είναι μπροστά μας:
? η συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών από θαλάσσης, ιδιαίτερα στη Νοτιονατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα νοτίως της Κρήτης
? η ενεργός συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας (EMSA),
? η συνεισφορά στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την πάταξη της Φοροδιαφυγής, μαζί με την Αστυνομία σε συντονισμένες δράσεις
? η παροχή υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης (έτος 2010, 1144 συμβάντα εντός FIR Αθηνών και 203 εκτός FIR-σύνολο ατόμων στα οποία παρασχέθηκε βοήθεια 2.046)
? ο συντονισμός επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα με εθνικό ενδιαφέρον (π.χ. μεταφορά 31.614 αλλοδαπών από τη Λιβύη στην Ελλάδα, 695 διακομιδές ασθενών από ελληνικά νησιά το 2010)
? η συνεισφορά στην καταπολέμηση της πειρατείας στα ελληνικά πλοία που διαπλέουν ευ αίσθητες θαλάσσιες περιοχές και την προστασία των ναυτικών μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Όσον αφορά στο πρόγραμμα της αντιπυρικής προστασίας για το 2011.
Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση , τις αστυνομικές αρχές και τις κατά τόπους αρχές της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς επίσης και με τις ένοπλες δυνάμεις.
Θα συγκροτηθούν όπως κάθε χρόνο ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα που θα παραμένουν σε ετοιμότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Επίσης, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα τα τέσσερα κινητά επιχειρησιακά κέντρα του πυροσβεστικού σώματος:
Δύο στην περιφερειακή διοίκηση της Αττικής, ένα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, και ένα στην δυτική Ελλάδα.
Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις, με τη διάθεση των εναέριων μέσων, με σκοπό την άμεση αερομεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων εάν αυτό απαιτηθεί.
Και θέλω με την ευκαιρία που βρίσκετα ι εδώ ο συνάδελφος κ. Μπεγλίτης, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την εξαιρετική συμβολή του και τη συνεχή προσπάθεια την οποία καταβάλλει για το συντονισμό αυτής ακριβώς της προσπάθειας. Φέτος, θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι και για αυτό τονίζω ότι η προσπάθεια και συνεργασία , που έχουμε επιτύχει με τον κ. Μπεγλίτη αλλά και το συνάδελφο Μανώλη Όθωνα , Υφυπουργό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι εξαιρετική. Όσον αφορά εμάς έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.
Με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου μας διασφαλίζεται η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων στην επιτήρηση των δασών.
Όλες οι εθελοντικές οργανώσεις εντάσσονται και στο σχεδιασμό που καταρτίζεται από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Προχωρούμε ήδη και φέρνουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων περί του εθελοντισμού γύρω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη δασοπυρόσβεση.
? Συνιστάται στο Πυροσβεστικό Σώμα μία ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή.
? Καταργήθηκε η Ελληνική Αγροφυλακή , οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ενώ, τα στελέχη της τέθηκαν στη διάθεση των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
? Νομοθετήθηκε η ίδρυση και προχωράμε τώρα στη σύσταση του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας από το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.)
? Ιδρύθηκε και άρχισε τη δράση της ήδη η Οικονομική Αστυνομία, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
? Αναβαθμίστηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τόσο της ΕΛΑΣ όσο και η αντίστοιχη του Λιμενικού Σώματος.
Ενώ, διευρύνθηκε η αποστολή του σε ό,τι αφορά αδικήματα των υπαλλήλων και λειτουργών του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και των υπαλλήλων και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια.
? Συστάθηκε αυτοτελής διακλαδική Υπηρεσία ως εθνική Αρχή για το συντονισμό των χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά προγράμματα επιχειρησιακών και αναπτυξιακών δράσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
? Διευρύνθηκαν οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Συντονισμού και Στρατηγικής Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ενώ αναβαθμίστηκε ο ρόλος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.
? Δημιουργήθηκε το διακλαδικό επιτελείο για το συντονισμό της δράσης και των τριών Σωμάτων στο πλαίσιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αυτό το έργο είναι το έργο το οποίο θέτω ενώπιον σας, μιας και υποχρέωσή μας στο πλαίσιο του αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης είναι και η αξιολόγηση του έργου κάθε υπουργείου.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ο πρωθυπουργός και οι υπουρ γοί Οικονομικών και Εξωτερικών βρίσκονται σήμερα στην έδρα των Ευρωπαϊκών θεσμών. Βρίσκονται εκεί συζητώντας και διαπραγματευόμενοι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουμε μπροστά μας με τα θεσμικά όργανα της Ένωσης.

Η επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι μία και μοναδική όσον αφορά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, είναι η διαπραγμάτευση. Γιατί βαθειά πιστεύουμε ότι η δημιουργική συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και η συνεχής διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα του λαού μας, είναι η μόνο ευρωπαϊκή προσέγγιση για την Ελλάδα και για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΕ οικοδομήθηκε μέσα από συνεχείς διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων και των λαών της Ευρώπης. Και έτσι θα οικοδομείται και στο μέλλον. Αλλά για να είναι η κυβέρνηση αξιόπιστη και ισχυρή στις διαπραγματεύσεις πρέπει τα βήματά μας να είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Να παράγουμε αποτέλεσμα. Να επιτυγχάνουμε στόχους. Να εγγυόμαστε τη συνοχή της κοινωνίας , την πολιτική σταθερότητα και την προοπτική της οικονομίας μας.

Να δίνουμε δηλαδή χειροπιαστές αποδείξεις στις κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών για να δικαιολογήσουν στα κοινοβούλια και στους πολίτες τους ότι η αλληλεγγύη που προσφέρουν στην Ελλάδα πιάνει τόπο.

Ας μη μας διαφεύγει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα εθνικό και, ταυτόχρονα, ευρωπαϊκό σχέδιο η υλοποίηση του οποίου αφορά όλα τα κράτη-μέλη.

Όλες οι κυβερνήσεις ελέγχονται από τα εθνικά τους κοινοβούλια για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη χρηματοδότησή του.

Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ την πολιτική σταθερότητα , την ψύχραιμη και στιβαρή διακυβέρνηση, την άσκηση της εξουσίας με κοινωνική ευαισθησία και με αποφασιστικά βήματα που εγγυώνται την πρόοδο στην οικονομία και τη ζωή των πολιτών.

Ωστόσο, είναι κεντρική πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης , όχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε, η συνεργ ασία των κοινωνικών δυνάμεων , η διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής βάσης της εξουσίας. Δεν σας λέω τίποτα καινούριο. Αυτή ήταν και η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εκείνο που ζητάμε σήμερα είναι πανστρατιά υπευθυνότητας.
Κι αυτό αφορά τους πάντες. Αφορά τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, αυτές, δηλαδή, που νοιάζονται για τη χώρα και θέλουν να πάνε μπροστά. Αφορά τον κάθε πολίτη, τον κάθε πολιτικό ξεχωριστά. Αφορά τα πολιτικά κόμματα.
Αφορά όλους εκείνους που θέλουν να κοιτούν το λαό και τον πολίτη στα μάτια, εκείνους που νοιάζονται πραγματικά για τα συμφέροντα του εργαζόμενου, του αγρότη, μα πάνω απ’ όλα για την προοπτική της νέας γενιάς της πατρίδας μας και των επόμενων γενεών. Σε αυτούς απευθυνόμαστε. Και τους ζητάμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο ευθύνης και δημιουργίας για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Τι σημαίνει αυτό; Να υπάρξει μετριοπάθεια στο λόγο, ρεαλισμός στην προσέγγιση. Σημαίνει αποφασιστικότητα, σημαίνει συνεννόηση για με γάλες επιλογές εθνικής σημασίας με τις εγγυήσεις που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας και τις προκλήσεις του μέλλοντος οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με ανοικτό πνεύμα, με υπευθυνότητα, σε ένα πλαίσιο που δεν θα κουραστώ να το λέω ότι είναι καινούργιο για την Ευρώπη. Δεν είναι καινούργιο μόνο για την Ελλάδα, αλλά είναι καινούργιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα αναζητεί νέες ευρωπαϊκές λύσεις.
Λύσεις που αφορούν το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινωνίας και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μετά από την κρίση τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Ούτε για την Ελλάδα , ούτε για την Ευρώπη. Ούτε για την παγκόσμια οικονομία.
Εάν τα πολιτικά κόμματα παραμένουν κολλημένα στο παρελθόν , στις εμμονές, στις πολιτικές προκαταλήψεις, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε όχι στη συναίνεση, ούτε καν στη συνεννόηση. Για άλλα πράγματα θα μιλάει ο ένας και για άλλα πράγματα θα μιλάει ο άλλος. Άλλα θα επιδιώκει ο ένας κι άλλη θα είναι η επιδίωξη του άλλου. Πάντοτε όμως, με σταθερή απόσταση από τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι διαφορετικά θα αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια της εξουσίας.
Με αυτό το πλαίσιο και γι αυτούς τους λόγους η Κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων.

πηγη:kourdistoportocali
Μ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.