ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Δήμος Λαγκαδά και η Τρόϊκα


Του Θεόδωρου Σαββίδη

Ναμαστε λοιπόν όλοι μαζί πολίτες των πρώην Δήμων Λαγκαδά, Λαχανά, Ασσήρου, Βερτίσκου Σοχού, Κορώνειας, Καλλινδοίων, για πρώτη φορά συνδημότες.

Αφού ξεχάσαμε τις παλιές αντιπαλότητες θάψαμε τις προαιώνιες έχθρες, το πήραμε απόφαση και σκεφθήκαμε υπολογίσαμε, θυμηθήκαμε και ψηφίσαμε. Τιμωρήσαμε ή έτσι νομίσαμε τουλάχιστον κάποιους και επιβραβεύσαμε, ή έτσι νομίσαμε τουλάχιστον κάποιους άλλους.


Αν είναι αλήθεια τα μισά από όσα ακούγονται για τους κρυμμένους σκελετούς των πρώην Δήμων σκέφτομαι μήπως έπρεπε να εκλέξουμε αυτούς που θέλαμε να τιμωρήσουμε. Ή μήπως αυτό κάναμε; Γιατί έχω την αίσθηση ότι κάναμε το ίδιο πριν δύο περίπου χρόνια στις Εθνικές εκλογές. 

Οι ομοιότητες πολλές και η εμπειρία από αυτά που συνέβησαν σε πανελλαδικό επίπεδο το χρόνο που πέρασε προοιωνίζει με μαθηματική ακρίβεια, το τι θα συμβεί στον δικό μας Δήμο αν η νέα Διοίκηση μιμηθεί τα λάθη των άλλων επιβραβευμένων ή τιμωρηθέντων.

Σύμφωνοι…. Παραλάβατε χάος…
Σύμφωνοι… δεν υπάρχουν λεφτά…
Σύμφωνοι… Ο Καλλικράτης ήταν ελλιπέστατος…
Σύμφωνοι…. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην οργάνωση του νέου Δήμου… άλλα ο χρόνος δεν περιμένει.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η ύφεση μαστίζει όλους τους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ειδικά στον δικό μας Δήμο, η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γιάννη Αναστασιάδη έχει πεδίο δόξης λαμπρό στο να συμβάλει με ουσιαστικούς τρόπους στην ανάπτυξη της περιοχής μια ανάπτυξη για την οποία οι προηγούμενοι δήμαρχοι πλην κάποιων περιπτώσεων έκαναν ελάχιστα.

Και για να εξηγηθώ. Ο Δήμος Λαγκαδά έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες που τον κάνουν ίσως μοναδικό στην Ελλάδα.
Έχει σε απόσταση αναπνοής μια μεγαλούπολη δηλαδή μια δεξαμενή περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Ο Δήμος Λαγκαδά με λίγα λόγια είναι σαν την Ελλάδα. Έχει μεγάλες δυνατότητες σε όλες τις μορφές της οικονομικής ζωής, αλλά… είναι αυτό που είπε εκείνος ο επιθεωρητής της Τρόικας «μια Μερσεντές που την έχουμε και τρέχει μόνο με 20 χιλιόμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.