ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο

«Σήμερα από το βήμα του Ζαππείου, ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε απαντήσεις. Σαφείς, συγκεκριμένες απαντήσεις και προτάσεις μέσα από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, στην οποία έχει βυθιστεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την πολιτική της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, πολιτική που με σθένος υποστήριξε ως κορυφαίος υπουργός, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος.  

Όπως τόνισε ο Πρόεδρός μας,  η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επαληθεύθηκε και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.  Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα άμεσης αντίδρασης με τέσσερα βασικά νομοσχέδια πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής μέσα στις πρώτες κιόλας έξι εβδομάδες της νέας διακυβέρνησης της χώρας. 
Οι δυνατότητες και τα μέσα είναι μπροστά μας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω μερικά σημαντικά σημεία του προγράμματος μας, που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρός μας. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση περιστολή της σπατάλης, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, έμφαση στις νέες επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προγραμματισμός της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, ανασύσταση των ναυπηγείων, μείωση της φορολογίας, χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής και κατά της γραφειοκρατίας, οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό, καθετοποίηση και εξαγωγή προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, προγράμματα αξιοποίησης και αύξησης του τουρισμού της χώρας.
Και για να τα επιτύχουμε όλα αυτά, για να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα και να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της στην ανάπτυξη και την πρόοδο χρειάζεται ξεκάθαρη, δυνατή εντολή αυτοδυναμίας στις 6 Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.