ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε πολιτική κατάρρευση της Ευρώπης – Διαλύεται η μια κυβέρνηση μετά την άλλη

Η οικονομική κρίση φέρνει την πολιτική…
Μετά τις εκλογές σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία έρχεται η Γαλλία με την θεαματική άνοδο της ακροδεξιάς και το προβάδισμα Ολάντ έναντι του Σαρκοζί (όλα θα κριθούν στον β’ γύρο).
Το κόμμα συνασπισμού της Ολλανδίας κατέρρευσε μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού κόμματος, καθώς διαφωνεί με τους όρους του δημοσιονομικού συμφώνου που προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάθε χώρας στο 3% του ΑΕΠ.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Mark Rutte ελέγχει το 1/3 της βουλής, με τον ίδιο όπως φαίνεται, να υποβάλει σήμερα από την Βασίλισσα της Ολλανδίας την παραίτησή του, αλλά το υπουργικό συμβούλιο εκτιμάται ότι θα συνεχίσει ως μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην Μέρκελ, η οποία μετά την κατάρρευση του Ολλανδικού κυβερνητικού συνασπισμού, χάνει έναν στενό σύμμαχο, καθώς η Ολλανδία αποτελεί το σκληροπυρηνικό κομμάτι της Γερμανίας, στη λήψη αποφάσεων.
Πολιτική αναταραχή και στην Τσεχία, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός των τριών κομμάτων συμφώνησε να διαλυθεί την Κυριακή.
Τα σκάνδαλα και η κοινωνική δυσφορία οδήγησαν χιλιάδες κόσμου στον δρόμο το σαββατοκύριακο, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης.
Οι πρόωρες εκλογές φαίνεται να είναι και εκεί προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.