ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το κόλπο για να μας πάρουν τα σπίτια οι ΠΙΣΤΩΤΕΣ

Μπορούν εντέλει να κατάσχουν “ιδιωτική περιουσία” βάσει του Βρετανικού δικαίου;
Οι επιπτώσεις του Μημονίου ΙΙ και οι άγνωστες πτυχές που αναδεικνύονται σταδιακά, απουσιάζουν εντελώς από τον προεκλογικό διάλογο, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο για τα κυρίαρχα ΜΜΕ και το ρόλο συσκότισης που επιβάλλουν.

Για παράδειγμα, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει για μια νέα πραγματικότητα που θα προκύψει από τη διαφαινόμενη κρατικοποίηση τοων τραπεζών (ή κάποιων τραπεζών): Με την ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης,είναι εύλογο όλες οι περιουσιακές αξίες των τραπεζών, τα assets των τραπεζών, περιέρχονται στο ΤΧΣ, δηλαδή στο Κράτος. αυτόματα και με βάση το Aγγλικό δίκαιο το οποίο διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι ανοικτά και διαθέσιμα στα χέρια των πιστωτών στην περίπτωση αδυναμίας αξυπηρέτησης του νέου δανείου. Ποια όμως είναι τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικοποιημένω τραπεζών;
Είναι όλα τα γνωστά, αλλά και τα δάνεια, καθώς και οι υποθήκες πάνω στα δάνεια. Με λίγα λόγια και όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες, πολλά από τα οποία είναι “κόκκινα” και επισφαλή, φέρνουν χιλιάδες ελληνικά ακίνητα να είναι είναι δυνάμει στα χέρια των πιστωτών – χωρών, που δάνεισαν την Ελλάδα!
http://www.avantipopolo.gr/2012/04/assets-psi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.