ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο Επιτυχημένος Δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Δεν έπληξε το προφίλ του, αφού έμεινε μακριά από «κρούσματα» κατάχρησης εξουσίας.
Διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης στο εσωτερικό του σχηματισμού του. Ιδιαίτερα αυστηρός με τους συνεργάτες του σε θέματα ηθικής τάξεως, θέλησε να στείλει ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα στους, ουκ ολίγους, αξιωματούχους που καιροφυλακτούσαν για να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η άσκηση εξουσίας.
Δεν έδειξε καμία ανοχή σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, δεν υιοθέτησε την νοοτροπία της «αρπαχτής» , που διαπερνά το αυτοδιοικητικό σύστημα και τείνει να γίνει από εξαίρεση, κανόνας.
Απέφυγε τη λογική του συμψηφισμού, αφού δεν επικαλέστηκε ποτέ «αμαρτίες» προηγούμενων δημοτικών Αρχών για να δικαιολογηθεί.

Με τις πράξεις του, έπεισε την κοινή γνώμη ότι είναι άτεγκτος απέναντι στους υπεύθυνους διάπραξης ατοπημάτων ηθικής τάξεως, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Δεν πορεύθηκε στην πεπατημένη, με αποτέλεσμα να μην εγκλωβιστεί πολιτικά και να μην υποστεί φθορά.
Αφουγκράστηκε την έκφραση αγωνίας που διαπερνά το στελεχιακό δυναμικό των δημοτικών σχηματισμών και μετουσίωσε σε πολιτικό λόγο το διάχυτο αίτημα για ανάληψη πρωτοβουλιών. Πρωτοβουλίες για να ανατραπεί το κλίμα, για να προσδώσει μια νέα πολιτική δυναμική.
Είναι σε θέση να κάνει ακόμα πολλά προς αυτή την κατεύθυνση, να ασκήσει επιρροή, να αξιοποιήσει την εξουσία του, για να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα.
Αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά και άμεσα κάθε αρνητικό κρούσμα στη διαχείριση εξουσίας, η παράταξη του παρέμεινε ισχυρή.   
Απέδρασε από το καθεστώς της μιζέριας, της αδράνειας, της φαυλότητας και της υπέρμετρης αλαζονείας, εκπέμποντας ηχηρά μηνύματα τόλμης και «αφύπνισης» .
Έδωσε λύσεις, πήρε αποφάσεις, προχώρησε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης στην επίλυση βασικών οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων.
Έστειλε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζεται με μια πολιτική απλής διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου, προκειμένου να είναι πρόσκαιρα ευχαριστημένοι οι πολίτες. Επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της πραγματικής πολιτικής και όχι των ανούσιων εντυπώσεων, έθεσε τέλος σε μια κακή παράδοση δημαγωγίας και λαϊκισμού.
«Διαπαιδαγώγησε»  τα στελέχη του σε μια νέα σχέση με το χρήμα και απομάκρυνε τους «ανεπίδεκτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.