ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βάζουν και νέο επίτροπο στις τράπεζες γιατί δεν εμπιστεύονται τους τραπεζίτες!



Με την επόμενη δόση που θα λάβουν οι τράπεζες από το πακέτο των 31,5 δις θα τους έρθει «πεσκέσι» και ένας ακόμα επίτροπος για να ελέγχει τις διοικήσεις.


Πήραν χαμπάρι ότι τα λεφτά φεύγουν από εδώ και από εκεί, ενώ από την έκθεση της Blackrock πήραν μια ωραία γεύση από τα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει, τα επισφαλή δάνεια που τα χαρακτηρίζουν «βιώσιμα» για να μην σκάσει η τράπεζα κτλ.

Όπως λέγεται, οι τραπεζίτες θα δουν και νέο επίτροπο πάνω από το κεφάλι τους για να ελέγχει τις διοικήσεις, που πλέον θα είναι ο τρίτος επίτροπος που αποκτούν οι τράπεζες με ένα ακόμη -το τέταρτο κατά σειρά- επίπεδο ελέγχου.

Φαίνεται, κάποιοι δεν εμπιστεύονται τους τραπεζίτες. Γιατί άραγε;

Ο εκπρόσωπος-επίτροπος θα είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις τραπεζικές επιτροπές. Θα μπορεί να παρακολουθεί, να παρεμβαίνει για τα δάνεια που δίνει μια τράπεζα (και γι’ αυτά που διαγράφει), καθώς και στη διαχείριση των καθυστερήσεων, τις προμήθειες, την αξιολόγηση του προσωπικού, τους ελέγχους το ύψος των αμοιβών.

Για το τελευταίο κυρίως υπάρχει και άλλη εξέλιξη! Αναμένεται να μπει πλαφόν στις αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων. Ποιο θα είναι αυτό; Λέγεται τα 10.000 ευρώ μηνιαίως ή κατ’ άλλους κοντά στα 145.000 ευρώ ετησίως. Φυσικά, το ποσό θα είναι χωρίς τα μπόνους και τα γύρω γύρω που λαμβάνουν…

Πως θα ζήσουν τα παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.