ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σύγκρουση Αναστασιάδη με συμφέροντα και δυνάμεις οπισθοδρόμησης


 Επιστολή Αναγνώστριας

Στις μνήμες όλων μας είναι καρφωμένες οι εικόνες με άρχοντες της αυτοδιοίκησης, να διαμαρτύρονται για την «κρατική ανυπαρξία» πάνω στα αποκαΐδια των πόλεων που επιλέχθηκαν και να υπηρετούν.

Λες και δεν εκπροσωπούν το κράτος αλλά κάτι άλλο, ακατάλληλο που μόνο αυτοί που της δίνουν βήμα μπορούν να κατανοήσουν.
Αυτή η εικόνα στον Λαγκαδά έχει
παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο Γιάννης Αναστασιάδης με πολιτική αποφασιστικότητα έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα χωρίς την επίκληση δαιμόνιων και από μηχανής Θεών. Αποδεικνύοντας ότι η αφοσίωση στην προάσπιση της κοινωνίας επιφέρει μια ισχυρή συμμαχία που μπορεί να ανατρέψει την λερναία Ύδρα της διαπλοκής που τρέφεται από την συνδιαλλαγή, την ανοχή και την ατολμία.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά έπεισε τους συμπολίτες του με πράξεις και όχι με κούφιες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες του να έχουν ισχυρό σύμμαχο τον λαό του Δήμου.

Το ήδη δύσκολο έργο του Δήμαρχου Λαγκαδά δυσχεραίνουν οι υπόγειες διαδρομές των συμφερόντων με γερές ρίζες καθώς και μειοψηφικές δυνάμεις που μένουν προσκολλημένες στο παρελθόν και ακολουθούν τακτικές άλλων δεκαετιών που πολλές φορές αντίκεινται και στις δημοκρατικές διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα.

Η Δημοτική Αρχή του Λαγκαδά δεν περίμενε το «κράτος» να προασπίσει τον Δήμο. 

Έθεσε τις υποδομές. Παράγοντας την υγιή, κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στην διαπλοκή της σήψης που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Τα έσοδα πλέον της διαχείρισης επιστρέφουν στον πολίτη και όχι στους εχθρούς του. Αυτούς που καταπάτησαν την περιουσία του με συνεργούς την πολιτική αναισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.