ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρωσικό ενδιαφέρον για ελληνικά «φιλέτα»


Το έντονο ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για αγορά εξοχικών κατοικιών σε νησιά αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, επισημάνθηκε στο δεύτερο Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το προφίλ και τις προτιμήσεις των Ρώσων επενδυτών στο τομέα ακινήτων, η πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Anna Lupashko, επεσήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στις κλιματολογικές συνθήκες, τομέας όπου η Ελλάδα, όπως τόνισε, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική και για επενδυτές από το εξωτερικό λόγω των προσιτών τιμών, ως συνέπεια της κρίσης. Απευθυνόμενος στους δεκάδες εκπροσώπους Ρωσικών μεσιτικών Γραφείων ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα σε περιοχές που έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη, δεν μπορεί να συγκριθούν με αντίστοιχές επενδύσεις σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Ο κ. Παραδιάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως άδεια παραμονής στην χώρα μας σε Ρώσους αγοραστές ακινήτων, καθώς επίσης να σταματήσει να χαρακτηρίζεται όλη σχεδόν η Ελλάδα ως παραμεθόριος περιοχή.

Το Φόρουμ έχει τεθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της FIABCI.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.