ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ξανά «μύλος» η παράταξη Μπουτάρη για την κατάθεση Καπόν


«Φωτιά» έχει βάλει στην παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η κατάθεση του αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι Καπόν, του ανθρώπου δηλαδή που ξέρει καλά τα οικονομικά του δήμου, κατά τα τη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Ο αντιδήμαρχος άδειασε ουσιαστικά το δήμαρχο αλλά και την οικονομική ανακρίτρια Αναστασία Τσεμπερά, «αθωώνοντας» τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και «καταδικάζοντας» τον τέως γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

Τον πρώτο, διότι κατά την κατά την κατάθεσή του είχε δείξει τον Β. Παπαγεωργόπουλο ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο («δεν έχω σαφή στοιχεία ότι πήρε χρήματα», είπε ο Χ. Καπόν), και τη δεύτερη, διότι ανέβαζε το ποσό της υπεξαίρεσης στα 51,4 εκατ. ευρώ (το ποσό που έλαβε ο Παναγιώτης Σαξώνης σε μετρητά από το δήμο στη διάρκεια της θητείας του ανέρχεται σε 21,3 εκατ. ευρώ. «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπεξαιρέθηκαν όλα από το Σαξώνη», είπε ο αντιδήμαρχος).

Πέραν του δημάρχου, πολλά στελέχη -σύμφωνα με τις πληροφορίες- είναι εκνευρισμένα με την κατάθεση Καπόν, όπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, καθώς θεωρούν πως μετά την «υπόθεση Αλλατίνη», τους προκαλεί εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.