ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μπουτάρης: Εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης οι Ψωμιάδηδες


«Δεν ξεκινά απλώς μια νέα σελίδα, αλλά μία νέα εποχή. Μέχρι τώρα η κατάσταση με την ηπιότερη έκφραση ήταν σκοτεινή. Ήταν παντελώς ανύπαρκτη η συνεργασία δήμου – περιφέρειας», είπε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
«Από πάντοτε είχαμε κοινά σημεία με τον κ.Τζιτζικώστα, αλλά η επικαλύπτουσα Αρχή στην περιφέρεια δεν είναι η ίδια. Αυτή δημιούργησε τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος επανέλαβε την τοποθέτησή του πως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δε χρειάζεται στην πόλη και στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Κατά τα άλλα, οι δύο αιρετοί, που αποκάλυψαν πως είναι και συγγενείς (θείος – ανιψιός), συμφώνησαν σε κοινό «βηματισμό» ο επόμενο χρονικό διάστημα, με σημεία αιχμής την ανάπτυξη και την καθημερινότητα του πολίτη σχεδιάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Απ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το κοινό σχέδιο θα παρουσιαστεί σύντομα με κύριες αναφορές στον τουρισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη διασυνοριακή συνεργασία και το ΕΣΠΑ. Ειδικά, για το τελευταίο θέμα εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί σε σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι δεν αποτελεί σημείο τριβής με την περιφέρεια και σημείωσε ότι αύριο ξεκινάει η διαβούλευση για τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της. Ανέφερε, εξάλλου, ότι στον προγραμματισμό του δήμου εντάσσεται και το θέμα της φωταγώγησης των βυζαντινών, ρωμαικών και παλαιοχριστιανικών μνημείων της πόλης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι η περιφέρεια τάσσεται υπέρ των πεζοδρομήσεων, των ποδηλατοδρομήσεων και της βιώσιμης κινητικότητας, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συγκυρία στην πόλη που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. «Θα κάνουμε από κοινού με τον δήμο ένα συνολικό συγκοινωνιακό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε το καλύτερο για την κοινωνία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.