ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..




Γράφει Αναγνώστης

Προφανώς οι διοικούντες υποτιμούν την σοφία με τον οποίο ο λαός κάποιες φορές συνοψίζει (και εκδικείται) την οδυνηρή του πραγματικότητα, καθώς ο στόχος του είναι η με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία. Το παράδειγμα των προεκλογικών υποσχέσεων στις δημοτικές εκλογές είναι πρόσφατα.

Δεν δίστασαν να υποσχεθούν τα πάντα.
Δεν πέρασε ούτε μισός χρόνος και αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις έχουν αντικατασταθεί από άλλες παρόμοιες.
Δεν πέρασε ψέμα, προφανώς έχει αποκαλυφθεί. Αυτά τα έχει διαπιστώσει πια η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Το ψέμα, ίσως, βοηθά για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης πολιτικής στιγμής. Έχει όμως "κοντά ποδάρια". Στην προκειμένη περίπτωση, οι υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής αποδεικνύονται ψεύτικες.

Τέλος χρόνου 

Όπως, είπαμε, το ψέμα μπορεί να προσφέρει κάποιον πολιτικό χρόνο για τους απαραίτητους ελιγμούς και "διορθώσεις" . Ωστόσο στην περίπτωση της σημερινής διοίκησης ο πολιτικός χρόνος έχει παρέλθει. Αναμένεται να αποτυπωθεί καταλυτικά, όταν και η πλέον εύπιστοι θα συνειδητοποιήσουν το ψέμα (των υποσχέσεων) και την "κλοπή" της λαϊκής εντολής.. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία για να αντιμετωπίσει την καταστροφή είναι γνωστός. Ήδη τιμώρησε με εξαφάνιση από το κέντρο της πολιτικής σκηνής τους προκατόχους και τους περισπούδαστους επιτελείς τους. Ενδεχομένως αυτή είναι η μοίρα που θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει η δημοτική Αρχή.
Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο έχει ξεκινήσει ήδη όλη αυτή η "ωραία" συζήτηση για την εμφάνιση της "ανανεώσιμης" παράταξης, η οποία, όπως κάποιοι σκέπτονται μπορεί να λειτουργήσει, ως κολυμπήθρα για να ξεπλυθούν αμαρτίες.. Πιθανότατα η ανανέωση της παράταξης να είναι η μόνη μικρή ελπίδα για την επιβίωση τους. Καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ίσως καταφέρουν να υποτάξουν τις προσωπικές τους στρατηγικές στην ανάγκη τους για επιβίωση. Ωστόσο ακόμη κι αν το καταφέρουν, είναι φανερό ότι ο χρόνος τους έχει τελειώσει, καθώς, όπως λέει η λαϊκή θυμοσοφία, "μια του.. ψεύτη, δύο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε"…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.