ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ δυσφορεί για τις αμοιβές των μελών του ΤΧΣ. Τι έκανε όταν ο κ. Στουρνάρας τους διόριζε;


Ποιος τους έβαλε κ. Κουβέλη σε αυτές τις θέσεις; Δεν πέρασε από την κυβέρνηση των τριών κομμάτων; Ποιος έδωσε στην κ. Αναστασία Σακελαρίου ετήσια αμοιβή 215.000 ευρώ, περισσότερα δηλαδή και από τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
Αν αντιδράτε γιατί αφήνετε ακόμα τον κ. Στουρνάρα να αλωνίζει;

Εντονη δυσφορία επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ από το ύψος των αμοιβών των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι οποίες αναρτήθηκαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Για τον λόγο αυτό και μετά από πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Οικονόμου, δέκα από τους συνολικά 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία καταγγέλλουν τις «προκλητικές αμοιβές» και ζητούν «την αναπροσαρμογή τους στις αποδοχές που προβλέπονται για τους δημόσιους λειτουργούς».

Συγκεκριμένα, στο κείμενό τους αναφέρουν ότι: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις απολαβές που προβλέπονται για τα διορισμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την ίδια στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι πολίτες βιώνουμε την πρωτοφανή περιοριστική πολιτική στις αμοιβές μας. Συγκεκριμένα, διαβάζουμε ότι ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου θα αμείβεται ετησίως με το ποσό των 100.000 ευρώ μεικτά, τα μέλη του ΔΣ με 30.000 ευρώ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής της με 185.000 ευρω και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 165.000 ευρώ!» και ρωτούν τον υπουργό:

«Πώς αιτιολογούνται αυτές οι προκλητικές αμοιβές; Προτίθεστε να αναπροσαρμόσετε τις αμοιβές των στελεχών προσαρμόζοντας τις ετήσιες αποδοχές στα όρια που προβλέπονται για δημόσιο λειτουργό και με αναλογική διαβάθμιση σύμφωνα με την ιεραρχία του Συμβουλίου;».

Να σημειωθεί ότι την ερώτηση υπογράφουν οι : Β. Οικονόμου, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης, Σπ. Λυκούδης, Ας. Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης, Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα, Γρ. Ψαριανός, Θ. Ψύρρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.