ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Καρφιά» Μανιτάκη σε Σταμάτη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Στο κάδρο της κρίσης, περνώντας στην αντεπίθεση, βάζει τώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Μ. Μαξίμου και ειδικότερα τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη.  
Στην κορύφωση της κρίσης το Μ. Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιχείρησε να αποποιηθεί όλη την ευθύνη και για το περιεχόμενο της διάταξης και για το κυβερνητικό αλαλούμ που προηγήθηκε της απόσυρσης της, εμφανίζοντας την όλη ιστορία ως εσωτερική υπόθεση της ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της ιστορίας.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, δίνουν τη δική του εκδοχή στο «επεισόδιο» με τον Α. Ρουπακιώτη. Σύμφωνα με αυτή, η υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης όταν ο κ. Μανιτάκης θέλησε να φέρει προς συζήτηση την επίμαχη διάταξη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάτι το οποίο δεν έγινε αφού από τη συνεδρίαση θα απουσίαζε ο κ. Ρουπακιώτης.

Μανιτάκης: Ενημέρωσα το Σταμάτη

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, στη συνάντηση που είχαν ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου ότι ετοιμάζει διάταξη  ώστε να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο από την επίσπευση της λύσης των συμβάσεων και όχι μόνο από την κατάργηση των οργανισμών. Σύμφωνα με τους συνομιλητές του κ. Μανιτάκη ο κ. Σταμάτης συμφώνησε με τη διάταξη.

Όμως, από το Μ. Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο κ. Σταμάτης ήταν ενήμερος της γενικής φιλοσοφίας της ρύθμισης με την οποία συμφωνούσε και όχι με το περιεχόμενο της το οποίο αγνοούσε.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ήταν σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο της ρύθμισης. Η επίμαχη διάταξη στάλθηκε στο γραφείο του κ.Ρουπακιώτη, από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου. Προφανώς νόμιζε ότι οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ είχαν συνεννοηθεί, επιμένει το Μ. Μαξίμου.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μανιτάκης δεν ενημέρωσε απευθείας τον Α. Ρουπακιώτη, που δεν είναι μόνο συνάδελφός του στην κυβέρνηση αλλά προέρχονται και από το ίδιο κόμμα και έβαλε μόνος του «ενδιάμεσο» το Μαξίμου, με αποτέλεσμα τώρα οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να βγάζουν εντέχνως την ουρά τους απέξω…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.