ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη υπό Δένδια στην Καλαμάτα για ασφάλεια-πυροπροστασία

Ευρεία σύσκεψη στην Καλαμάτα υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια  με αντικείμενο την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και την προστασία των δασών από τον κίνδυνο πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών της Πελοποννήσου, εθελοντικών οργανώσεων και τουριστικών παραγόντων

Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι η τρίτη περιφερειακή σύσκεψη που γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό ασφάλειας κι αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι από τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εικόνα είναι εφιαλτική για τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών. Πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι, ότι υπάρχει αυξητική τάση και το ποσοστό αύξησης δεν είναι, είπε, καθόλου αμελητέο.

Για τον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και αποτελεί μια αναδυόμενη τουριστική αγορά. Κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους φορείς του τουρισμού να μην κάνουν τα λάθη άλλων περιοχών.

Σε ό,τι αφορά τη δασοπροστασία, ο υπουργός επανέλαβε πως πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Έχουμε είπε μεγάλο εναέριο στόλο, αλλά επιχειρησιακά είναι μικρός και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τα αεροπλάνα, το προσωπικό των οποίων καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά χρειάζεται ενεργοποίηση των πολιτών.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως ο εθελοντισμός πρέπει να αναπτυχθεί και στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.