ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αγοραστός: Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ για την αντιπυρική προστασία

Το γεγονός ότι οι Περιφέρειες δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την Αντιπυρική Προστασία σημειώνει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός, επικρίνοντας την κεντρική διοίκηση ότι, εκτός από αυτό, θέτει και γραφειοκρατικά εμπόδια:
«Το ίδιο το κράτος θέτοντας διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, μας απαγορεύει να καλύπτουμε τα καύσιμα για την μετακίνηση των εθελοντών στις περιπολίες, δεν εγκρίνει την αποστολή υδροφόρων οχημάτων, κτλ.», τονίζει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει:  «Όταν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό, εκείνο που απαιτείται είναι συνεργασία, συνέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Επιπλέον, ο κ. Αγοραστός υπενθυμίζει ότι «τα τελευταία δυο χρόνια της λειτουργίας του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, με σωστό προγραμματισμό και λειτουργικό σχεδιασμό, αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα φαινόμενα παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλία και οφείλω να συγχαρώ την Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Π. Γερακούδη και όλους τους φορείς Πυροσβεστική, Αστυνομία, Εθελοντές, Ένοπλες Δυνάμεις, Δήμους. Φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για την πυροπροστασία, την ίδια στιγμή που οι Δήμοι έχουν πάρει 18,4 εκατ. ευρώ. Το κεντρικό κράτος συνεχίζει να μεταβιβάζει αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, μη λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος και ζητά να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που εμφανίζονται.

»Εμείς από την πλευρά μας με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αυτό το καλοκαίρι. Ο μηχανολογικός μας εξοπλισμός ήδη έχει τεθεί στη διάθεση των Δασαρχείων, για τον καθαρισμό δασικών δρόμων και για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Επίσης, διαθέτουμε τα μηχανήματά μας στους Δήμους που έχουν ανάγκη, ώστε να κάνουν κι εκείνοι αντιπυρικές ζώνες και συνδράμουμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία»,  καταλήγει ο κ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.