ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παραχωρήσεις οικοπέδων- Τακτοποίηση για όσους υπήρξαν συνεπείς‏


 
Για την τακτοποίηση των οικοπέδων που οι άνθρωποι υπήρξαν συνεπείς ως προς την αποπληρωμή τους, που αφορά περίπου 10,000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτει ερώτηση ο Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



    Θέτουμε υπόψη σας  τα παρακάτω προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας και αφορούν παραχωρήσεις οικοπέδων που έγιναν μέχρι σήμερα σε εφαρμογή των διατάξεων του από 24 – 4 – 1985 Προεδρικού Διατάγματος όπως τροποποιήθηκε με αυτές του άρθρου 9 ν.3147 / 2003, και συγκεκριμένα :

    Με τις ανωτέρω διατάξεις προβλεπόταν η οικοπεδική αποκατάσταση στερουμένων κατοικίας ή οικοπέδου , με τους όρους της ανέγερσης κατοικίας , της μη εγκατάλειψης του Συνοικισμού και της έγκαιρης αποπληρωμής του καθορισθέντος τιμήματος σε συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες. Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων αυτών  ανακαλείται η παραχώρηση των οικοπέδων αυτών.

    Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει λεπτομερής έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την τήρηση των ανωτέρω όρων.

    Όπως διαπιστώθηκε από μια πρώτη έρευνα για το θέμα αυτό ,με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αριθμός των παραχωρηθέντων οικοπέδων ανέρχεται στις 10.000 περίπου , εκ των οποίων οι 7.000 δεν έχουν κτίσει κατοικία. Σε πολλά οικόπεδα υπάρχει ημιτελές κτίσμα ,αποθήκη ή άλλες βοηθητικές κατασκευές.

     Εξ αιτίας  της διαφορετικής και πολλές φορές μη έγκαιρης εφαρμογής των περαιτέρω  ενεργειών  ( έκδοση τίτλου κυριότητας, βεβαίωση τιμήματος στην Α.Τ.Ε  ή Δ.Ο.Υ.) από την κάθε Π.Ε.,σε συνδυασμό με την κατάργηση των ανωτέρω διατάξεων με τον ν.4061/2012 , οι εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί είναι τέτοιου είδους και τόσες πολλές που είναι  αδύνατο και να καταγραφούν στο σύνολό τους.

      Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω,


 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1)     Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να μην χάσουν οικόπεδα άνθρωποι που υπήρξαν συνεπείς ως προς την αποπληρωμή τους και δεν κατάφεραν να κτίσουν κατοικίες;

2)     Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τακτοποίηση των οικοπέδων που αφορά περίπου 10,000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

3)     Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου, να ρυθμιστεί το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.