ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κλείνουν τα ονόματα των επικεφαλής στους οργανισμούς της Θεσσαλονίκης

Picture 0 for Κλείνουν τα ονόματα των επικεφαλής στους οργανισμούς της ΘεσσαλονίκηςΠοιοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση του νέου εκθεσιακού φορέα και της ΕΥΑΘ Παγίων. Ποιο όνομα εγείρει αντιδράσεις για τη διοίκηση της Ζώνης Καινοτομίας και το «αγκάθι» των διοικήσεων των νοσοκομείων

 Ολοκληρώνεται, με αργούς έστω ρυθμούς, το παζλ των διοικήσεων των εποπτευόμενων από τα υπουργεία φορέων και οργανισμών στη Θεσσαλονίκη. Εκπλήξεις προς το παρόν δεν υπάρχουν, καθώς οι φήμες που υπήρξαν στο προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνονται. Όμως παραμένουν ορισμένα «αγκάθια» κυρίως σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τη διοίκηση της Ζώνης Καινοτομίας.
Ηδη το πρώτο ΦΕΚ, που αφορά στη διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγίων είναι γεγονός. Πρόεδρος ο γενικός γραμματέας του δήμου Ευόσμου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα της ΝΔ, Μίλτος Τασούλης. Ο ορισμός του δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς το όνομά του για τη θέση του προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων είχε ακουστεί έντονα το προηγούμενο διάστημα.
Όπως έκπληξη δεν αποτελεί και η διοίκηση του νέου εκθεσιακού φορέα, μετά τη συγχώνευση Helexpo και ΔΕΘ. Η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ είναι ζήτημα ημερών (αναμένεται εντός της εβδομάδας και πάντως πριν από τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος θα είναι ο κ. Τάσος Τζήκας (ήταν πρόεδρος ήδη στη ΔΕΘ και πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας) και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου πηγαίνει ο κ. Κυριάκος Ποζρακίδης, επίσης στέλεχος της διοίκησης της Helexpo.
Με τον ορισμό των συγκεκριμένων διοικήσεων κλείνει ένα σημαντικό κομμάτι του διοικητικού μηχανισμού φορέων και οργανισμών που εποπτεύονται από την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν όμως ανοιχτές οι διοικήσεις νοσοκομείων, οι οποίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μετά τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη (ως τα μέσα Σεπτεμβρίου), στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του υπουργείου Υγείας. Μόλις ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και αποκτήσουν τον τελικό ρόλο τους όλα τα ιδρύματα στην πόλη το υπουργείο φέρεται να έχει την ετοιμότητα για να ανακοινώσει και τις νέες διοικήσεις.
Προβληματισμός υπήρξε όμως με τη διοίκηση της Ζώνης Καινοτομίας. Εκεί είναι γνωστό ότι προτάθηκε σε συγκεκριμένο πανεπιστημιακό αρχικώς να γίνει πρόεδρος του οργανισμού, πλην όμως η κυβερνητική πλευρά εισέπραξε άρνηση. Σε δεύτερη φάση ακούστηκε το όνομα της κ. Βίκυς Ευταξά, που θεωρήθηκε σχεδόν βέβαιη για την ανάληψη της διοίκησης της Ζώνης Καινοτομίας, όμως τελικώς επελέγη η κ. Ευταξά να μετακινηθεί ως γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Η απόφαση αυτή περιέπλεξε το θέμα του επικεφαλής της Ζώνης Καινοτομίας.
Το βασικό σενάριο, που διέρρευσε, ήταν να αναλάβει τον οργανισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Ευθυμιάδης. Ο ίδιος φέρεται να είναι θετικός σε αυτήν την προοπτική, όμως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, τόσο από στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όσο κι από διάφορους επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν τον ορισμό του κ. Ευθυμιάδη στην προεδρία της Ζώνης Καινοτομίας. Ετσι, προς το παρόν το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει στο πεδίο του προβληματισμού, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, και η Ζώνη Καινοτομίας ουσιαστικά συνεχίζει να είναι ανενεργή, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση να επιτελέσει το ρόλο της, πολλά χρόνια μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της…
 
του Τάσου Τασιούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.