ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Τρομοκρατία» με τα εκκαθαριστικά!

Το μαχαίρι στον λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων βάζει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και τους απειλεί με ηλεκτρονικά μηνύματα ότι, ακόμη και εάν δεν έχουν παραλάβει ταχυδρομικά το εκκαθαριστικό τους, oφείλουν να το βρουν μονοί τους στο TAXISnet και να τρέξουν να πληρώσουν σήμερα (τελευταία ημέρα της προθεσμίας) την πρώτη δόση από τον φόρο εισοδήματος!
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει εκκαθαρίσει πάνω από 4.000.000 φορολογικές δηλώσεις,
προκειμένου να πιέσει του περισσότερους φορολογούμενους να ξεκινήσουν να πληρώνουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος από τον Αύγουστο. Ομως τα εκκαθαριστικά σημειώματα ταχυδρομούνται στους υπόχρεους με ρυθμό χελώνας, με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να μη γνωρίζουν ότι η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα! Για να τρομοκρατήσει αυτούς τους φορολογουμένους, ο Χάρης Θεοχάρης απέστειλε χθες και προχθές emails με την προειδοποίηση ότι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση τους φόρου εισοδήματος ακόμη και αν δεν παραλάβουν ταχυδρομικά το εκκαθαριστικό, αλλιώς το ποσό θα γίνει ληξιπρόθεσμο και θα επιβαρυνθεί με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης! Στο μήνυμα αναφέρεται ότι θα πρέπει να τυπώσουν από το TAXISnet τα εκκαθαριστικά και στη συνέχεια να μεταβούν στην τράπεζα για να πληρώσουν την πρώτη δόση.
Ομως ορισμένοι από τους υπόχρεους βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια και δεν κοιτούν το email τους. Κάποιοι άλλοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα email και την τεχνολογία του internet. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει :
-να βρουν κάποιους συγγενείς τους που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τους λογιστές τους για να τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή να τους εκτυπώσουν τα αντίγραφα των εκκαθαριστικών που είναι απαραίτητα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων,
-να λάβουν από τους ανθρώπους αυτούς τα αντίγραφα των εκκαθαριστικών,
-να βρουν άμεσα τα ποσά που οφείλουν, τα οποία μπορεί να είναι υπέρογκα και να υπερκαλύπτουν τις μηνιαίες συντάξεις τους
-να προσέλθουν το συντομότερο δυνατό στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. για να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά!
Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται μέσα σε μία με δύο ημέρες να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου. Παραδοσιακά οι φορολογούμενοι είχαν τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες περιθώριο, προτού εκπνεύσει η σχετική προθεσμία! Αρκετοί από τους φορολογουμένους καλούνται να πληρώσουν σήμερα έως και πέντε «χαράτσια» Συγκεκριμένα καλούνται να πληρώσουν ταυτόχρονα την πρώτη δόση οφειλών που προέρχονται από:
α) τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012
β) την εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012
γ) το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012
δ) τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011
ε) τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.