ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Λουκέτο σε πρατήρια που δεν έχουν σύστημα εισροών-εκροών μετά την Τρίτη

Δεν τίθεται κανένα θέμα παράτασης για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, νεω ι μετά την εκπνοή της προθεσμίας (27/8), σε όσα πρατήρια δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα θα αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρις ότου τα τοποθετήσουν, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωση του τόνισε ότι «η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών και εκροών όγκου είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την ελληνική κυβέρνηση. Χρέος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών. Οι συνέπειες του λαθρεμπορίου είναι πολλαπλά αρνητικές, τόσο για την οικονομία όσο και για τους καταναλωτές. Με το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνονται πολύτιμοι πόροι για το ελληνικό δημόσιο και το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα παραβατικότητας και όσοι πρατηριούχοι δεν συμμορφωθούν θα κλείνει το πρατήριό τους».
Υπενθυμίζεται ότι για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων, την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Με τα συστήματα εισροών εκροών επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενώ διευκολύνεται ο έλεγχος των πρατηρίων, των εταιριών εμπορίας και των διανομέων υγρών καυσίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι, στα πρατήρια που λειτουργούν στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό άνω του 70% , έχουν ήδη τοποθετηθεί συστήματα εισροών – εκροών και εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων πρατηρίων θα έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση τους μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.