ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ασπίδα προστασίας στα δάση του δήμου Βόλβης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενεργοποίηση του δήμου Βόλβης για τη δημιουργία της κατάλληλης αντιπυρικής θωράκισης γύρω από τα δημοτικά δάση. Στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλβης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρού επιθεωρούν όλη την εβδομάδα την κατάσταση των δασικών οδών σε δημοτικά δάση (Νέας

Μαδύτου, Μοδίου, Στεφανινών), μετά τις παρεμβάσεις που γίνονται (διανοίξεις, καθαρισμοί κλπ), σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από το δήμο Βόλβης, ώστε να διαπιστωθεί αν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες που να βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα τους.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης συνεχίζει την προσπάθεια διαρκούς συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, προσπάθεια η οποία «εγκαινιάστηκε» για τη φετινή περίοδο στις 3 Ιουνίου 2013 στον Σταυρό με τη δημόσια συνδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης.
Στο πλαίσιο αυτό ο  κ. Γαλαμάτης επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού όπου και συζήτησε το επίπεδο της αντιπυρικής προστασίας των δασικών εκτάσεων του δήμου Βόλβης και την ετοιμότητα του μηχανισμού πυρόσβεσης αν παραστεί ανάγκη.
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Βόλβης δήλωσε ότι: «η δημιουργία διαρκούς ασπίδας προστασίας γύρω από τα δάση του δήμου Βόλβης, αποτελεί βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό διατηρούμε στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού, ενώ παράλληλα έχουμε προχωρήσει σε απαραίτητες προληπτικές στρατηγικές δράσεις. Και σε βραχυπρόθεσμες, όπως η τακτική επιθεώρηση της κατάστασης των δασικών δρόμων, αλλά και σε μακροπρόθεσμες, όπως η κατασκευή ολοκληρωμένων έργων αντιπυρικής προστασίας στο δημοτικό δάσος Στεφανινών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, της δημιουργίας αντιπυρικών έργων στο δημοτικό δάσος Στεφανινών, προϋπολογισμού 389.500,93 ευρώ, που περιλαμβάνουν: α) διάνοιξη δασικής οδού αντιπυρικής προστασίας μήκους τριών χιλιομέτρων και πλάτους πέντε μέτρων, β) κατασκευή τριών υπόγειων υδατοδεξαμενών χωρητικότητας  60 κυβικών μέτρων σε επιλεγμένες θέσεις, και γ) ανακατασκευή - βελτίωση δασικού πυροφυλακίου στη θέση «Γιαννίτση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.