ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σκυλακάκης : Με τις ευλογίες της Τρόικας τα νέα stage στους Δήμους!

Με τις ευλογίες της τρόικας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα πρόσληψης 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών, μέσω του ΟΑΕΔ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως αποκαλύπτεται από ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, ήδη από τις 16 Απριλίου, μέσω e-mail, η τρόικα ζητούσε από την ηγεσία του
Υπουργείου Εργασίας να ξεκινήσει, «μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού», το σχετικό πρόγραμμα προσλήψεων στους Δήμους και στο δημόσιο, επικαλούμενη τον ισχυρισμό ότι: "ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό εργασιακών θέσεων».
Στην ερώτησή του, ο κ. Σκυλακάκης ερωτά την Επιτροπή:
1. Υιοθετεί τις ανωτέρω απόψεις και ιδίως την άποψη ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό θέσεων εργασίας και αν ναι, τι κάνει για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος πληρώνει εξωφρενικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη επιτόκια και υπερφορολογείται, με βάση το πρόγραμμα που η ίδια η τρόικα έχει σχεδιάσει;
2. Με ποιά κριτήρια η επιδότηση των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας θεωρείται δημόσια επένδυση;
3. Με ποιά κριτήρια επελέγη αυτό το πρόγραμμα, αντί για τη διάθεση του ποσού αυτού για την ανάπτυξη πρόσθετων αντίστοιχων προγραμμάτων στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας; Προγράμματα που θα είχαν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ, θα οδηγούσαν σε ουσιαστική βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων και σε πιθανότητα μετατροπής μέρους των προσωρινών αυτών θέσεων σε μόνιμες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.