ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΨΙΜΟ

Στη χώρα του ΠΟΤΕ, έρχεται ολοταχώς ο χειμώνας, και παρόλο το «τροπικό» (λόγο πολιτικής κατάστασης) κλίμα της, ήρθαν οι μέρες που οι ιθαγενείς θα χρειαστούν πετρέλαιο, η ξύλα, για να ζεστάνουν το κοκαλάκι τους.
Οι τιμές του πετρελαίου την προηγούμενη χρονιά, οδήγησαν τον κόσμο στο να κάψει ότι είχε, από καυσόξυλα, μέχρι παλιά ξύλα, κουφώματα (το διαβάσαμε και αυτό) και ότι άλλο θα μπορούσε να τους ζεστάνει, και να σκεφτεί κανείς ότι ΔΕΝ έκανε και καμιά βαρυχειμωνιά!

Οι άλλοι, οι τυχεροί, οι προσωρινά έχοντες μπόρεσαν και έβαλαν πετρέλαιο….
Είπα «προσωρινά έχοντες» εννοώντας ότι μέχρι πέρσι υπήρχαν ορισμένοι που ακόμα είχαν κάποια χρήματα, είχαν δουλειά, κάποιο μικρό «κομπόδεμα», ενώ φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, τα «έτοιμα» τέλειωσαν, εξαιρώντας φυσικά πολιτικούς , παρατρεχάμενους και λοιπούς βολεμένους οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα για να προμηθευτούν καύσιμα και ότι άλλο τραβά η ψυχή τους.
Ο φύλαρχος της χώρας σε κάθε εμφάνιση του, μιλά για «ανάπτυξη» και για… «επανεκκίνηση» της οικονομίας, μόνο που για να δουλέψει η «μηχανή», θέλει καύσιμα.
Και με τα καύσιμα, κάτι τρέχει, γιατί η κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις μυστήριες!
Για δείτε και αυτό…..
«Με πράξη υπουργικού συμβουλίου η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα!
Με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου μπήκε η «σφραγίδα» σε ειδικό σχέδιο μέτρων έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση διαταραχών κατά τον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, διαταραχών που μπορεί να προκληθούν ακόμα και από απεργίες μακράς διάρκειας!
Ο σχεδιασμός, που ήδη πήρε ΦΕΚ, προβλέπει ακόμα και τη πώληση καυσίμων με δελτίο ή και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων! Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πράξη, τα έκτακτα μέτρα έχουν είτε εθελοντική μορφή όπως η μετακίνηση πολλών ατόμων με το ίδιο Ι.Χ. ή η ακύρωση δρομολογίων πλοίων χωρίς ελάχιστη πληρότητα είτε υποχρεωτική μορφή όπως ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων, η ρύθμιση των θερμοστατών σε κατοικίες, ο καθορισμός ανώτατου ορίου εφοδιασμού καυσίμων με ειδικό δελτίο, η χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων!
Σύμφωνα με παράγοντες του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου εκδόθηκε κατ’ εφαρμογήν Κοινοτικής Οδηγίας, ενώ σημειώνουν ότι ανάλογος σχεδιασμός καλυπτόταν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.».
Τι θέλει λοιπόν να πει ο ποιητής περί «διαταραχών» στην αγορά των καυσίμων;
Τι ετοιμάζουν ο φύλαρχος και οι δικοί του πάλι (εκτός από τα νέα «εγκεφαλικά» των ιθαγενών λόγο της τιμής των καυσίμων);
Ποιες εκπλήξεις θα έχουν οι ιθαγενείς πέρα της ανάπτυξης, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της επανεκκίνησης της οικονομίας, των νέων χαρατσιών από την εφορία, της αυξανόμενης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, των χιλιάδων αυτοκτονιών……
Να συνεχίσω;
ΑΠ’ ότι βλέπω, στη χώρα του ΠΟΤΕ, δεν πλήττει κανείς …ΠΟΤΕ.
Φροντίζει η «κυβέρνηση» της να προσθέτει καθημερινά όλο και κάτι καινούργιο, το «αλάτι» ρε παιδί μου της ζωής των ιθαγενών.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα πάει ολοταχώς προς νέο «κάψιμο» αφού τα παιχνίδια με τα καύσιμα, καίνε τον κοσμάκη.
Αλλά αυτό το τελευταίο, ΔΕΝ απασχολεί τον φύλαρχο και τους άλλους..
Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.