ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο επικεφαλής, βουλευτές και στελέχη της Χ. Αυγής (Συνεχής Ενημέρωση)

Στη σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου , Γιάννη Λαγού και Νίκος Μίχος προχώρησε η αστυνομία. Ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μιχος προσήλθαν από μόνοι τους στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα ο κ. Μίχος, με εμφανώς ειρωνική διάθεση, μπαίνωντας στο κτήριο φώναξε «Ζήτω η Δημοκρατία«!

«Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους o Γιώργος Γερμενής. Νωρίτερα, ο Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (19 μέχρι στιγμής). Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής Γιώργος Πατέλης, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ενας ειδικός φρουρός ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό. Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της ΧΑ, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.
Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Παππάς (ο οποίος δήλωσε στον REALFM: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφaνείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει») και Νίκος Μίχος (o οποίος προσήλθε στη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι).
Πορισμα: Κατηγορίες για ανθρωποκτονίεςΔιευθύνων ο «Φύρερ πριντς»
Στο εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη, όπως βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλου αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί.
Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ), ενώ ως υπαρχηγός κατονομάζεται ο Χρήστος Παππάς. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.
Επιπλέον, «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.
Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.
Έρευνες σε σπίτια – Παράνομα όπλα στο σπίτι του Μιχαλολιάκου
Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, ανά το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Κατά την έρευνα στο στο σπίτι τού γγ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη, βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Επίσης, στο σπίτι τού Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 43.100 ευρώ και υπολογιστές και USB, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση.

Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι” αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.