ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Την Τρίτη η απολογία του ηγετικού πυρήνα της Χ. Αυγής

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος , Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.

Κατά του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής αλλά και βουλευτών και των στελεχών της οργάνωσης, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.
Οι συλληφθέντες, με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμέινουν έως την ημέρα που θα απολογηθούν Όλοι συνελήφθησαν το Σάββατο μετά από σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Εν τω μεταξύ, εντάλματα σύλληψης για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Χρήστο Παππά, και τα υπόλοιπα 11 άτομα που καταζητούνται, εξέδωσε στις 2.30 το πρωί ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλές που χειρίζεται την υπόυθεση. Τα εντάλματα σύλληψης ήταν απαραίτητο να εκδοθούν, γιατί δεν έχουν συλληφθεί με βάση τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Στο εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτης υπάρχουν στοιχεία που αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη, όπως βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλου αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Εκτός των πέντε βουλευτών, συνελήφθησαν δεκατρείς ιδιώτες-στελέχη, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, καθώς επίσης ένας Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.
Στις έρευνες που πραγματοποιούνται παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.
Στην οικία της Ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός και η Ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.