ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

146.000 ευρώ για φουλάρια και γραβάτες!

gravatesΠου να φαντάζονταν το 2003, όταν τα ταμεία του κράτους ήταν ανοικτά για οποιαδήποτε σπάταλη εν όψει της ελληνικής προεδρίας, ότι θα έρχονταν εποχή που το ΥΠΕΞ θα ανέθετε την ιστοσελίδα της προεδρίας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με κόστος μόλις 49.200 ευρώ και το λογότυπο της προεδρίας στην εταιρία Beetroot έναντι 12.500 ευρώ.
Τόσα δεν κόστισαν ούτε οι καφέδες της επιτροπής, πού αποφάσιζε το λογότυπο του 2003…

Και πάνω που λέγαμε το πόσο φθηνά γίνονται όλα σε αυτή την προεδρία, ήρθε η κατραπακιά των φουλαριών και των γραβατών. Διαβάζουμε από την προκήρυξη του ΥΠΕΞ:
Εγκρίνουμε, τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών ,με σκοπό την κάλυψη εθιμοτυπικών αναγκών της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ, συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης μέχρι του ποσού των εκατόν σαράντα επτά χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (147.600 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και λοιπών νομίμων κρατήσεων!
Και να φανταστείτε πως το βάψιμο ολόκληρου του Ζαππείου, που θα φιλοξενήσει το κύριο βάρος των εργασιών της προεδρίας, θα στοιχίσει μόλις 67.650 ευρώ.
Τώρα που το ξανασκεφτήκαμε: Ποιος σοβαρός Ευρωπαίος, θα ήθελε να φοράει γραβάτα ή φουλάρι με το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας; Μήπως θα ήταν προτιμότερο, τα χρήματα αυτά να είχαν διατεθεί σε έλληνες παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και οι ξένοι επισκέπτες να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους ένα καλάθι με ελληνικά προϊόντα, αντί για γραβάτες made in China;
To Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.