ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ διαψεύδουν τον Γρηγοράκο για τους μισθούς των 7.000 ευρώ

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με ανακοίνωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου για υπέρογκους μισθούς των 6.000 και 7.000 ευρώ μηνιαίως. Παρόλα αυτά, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές για έναν ή δύο διευθυντές.
 
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε από τις δηλώσεις του κου Γρηγοράκου στο MEGA ότι δεν γνωρίζει πως οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ ήδη έχουν ενταχθεί από 1-1-2013 στο ενιαίο μισθολόγιο όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, σύμφωνα με το νόμο 4093/2012.
Είναι πρόκληση για εμάς που από την αρχή της οικονομικής κρίσης μας έχουν περικόψει το 50% περίπου των αποδοχών μας να δηλώνει ο κ. Γρηγοράκος ότι υπάρχουν μισθοί των 7.000 €.
Οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, τους κατά τόπους επιτρόπους και από 1-1-2014 από τη Δημόσια Αρχή Πληρωμών.
Αν υπάρχει μία ή δύο περιπτώσεις που παρανομούν αυτό που πρέπει να κάνει ως υπουργός είναι να τις στείλει στον εισαγγελέα και όχι να προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις.
Πιστεύουμε ότι η στοχοποίηση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή την περίοδο. Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των ΔΕΥΑ που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καθημερινά αφυδατώνουν, ασχολούνται με το μισθό ενός ή δύο διευθυντών που παράνομα αμείβονται, αν αληθεύει, με μισθούς πράγματι προκλητικούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΑΓΚΟΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.