ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, η ελληνική παιδεία ολισθαίνει από την 25η στην 42η θέση:


«Για άλλη μια φορά, η ελληνική εκπαίδευση υφίσταται τους τριγμούς από τις κυβερνητικές επιλογές και πιο συγκεκριμένα από την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η χώρα μας κατρακύλησε από την 25η θέση που κατείχε το 2009 στη 42η σε ό,τι αφορά στο επίπεδο αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όπως φαίνεται, οι δήθεν μεταρρυθμιστικές πολιτικές, που διαχρονικά έχουν προωθήσει οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο αποδεικνύονται σαθρές και ανυπόστατες αλλά δίνουν αλλεπάλληλα ραπίσματα στη δημόσια Παιδεία. Αυτό γίνεται αντιληπτό από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, όχι όμως από τη συγκυβέρνηση, που εμμένει στις ίδιες πολιτικές.
Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα της δημόσιας Παιδείας και να εκπληρώσει στο έπακρο τα καθήκοντα της θέσης του, και όχι να γίνεται φερέφωνο μνημονιακών δεσμεύσεων και ιδιοτελών συμφερόντων, πριν να είναι πολύ αργά».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.