ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Υποψήφιους χωρίς κομματικά ένσημα αναζητά η ΝΔ για τις εκλογές ΟΤΑ

Στα «πρόσωπα» και όχι στα κομματικά «ένσημα» στοχεύει η Νέα Δημοκρατία για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής«, στις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού, τα στελέχη επεξεργάζονται πληροφορίες και μηνύματα που φτάνουν από την κοινωνία

και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εποχές των χρισμάτων έχουν τελειώσει…
Αν και εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα «συνωστίζονται» στα κομματικά γραφεία διεκδικώντας τη στήριξη για τις δημοτικές εκλογές, το μήνυμα που έρχεται από το γαλάζιο στρατηγείο είναι ότι το προβάδισμα στην επιλογή θα έχουν πρόσωπα με αξιόλογη επαγγελματική πορεία, χωρίς κομματικές «επετηρίδες», με διάθεση προσφοράς στα κοινά που πληρούν τα αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Κατά τις ίδιες πηγές, εκτός από τους περιφερειάρχες και δημάρχους που η θητεία τους κρίνεται επιτυχής και αναγνωρίζεται από τους πολίτες, η επιλογή όλων των άλλων υποψηφίων θα γίνει με βάση την προσωπικότητά τους και το έρισμα που έχουν στις τοπικές κοινωνίες.
«Σήμερα, δεν υπάρχουν οι κομματικές ταυτότητες του παρελθόντος, άρα τα χρίσματα δεν έχουν νόημα…» αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι πως ο ρόλος των προσώπων είναι κυρίαρχος γι’ αυτό η λεωφόρος Συγγρού θα εστιάσει στην προσωπικότητα κάθε υποψηφίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΝΔ θα δώσει τη στήριξή της στους υποψήφιους της περιφέρειας και στους υποψήφιους δημάρχους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Λάρισας και Πάτρας. Για τους υπόλοιπους δήμους η στήριξη θα είναι προφορική και σύμφωνα με τις έως τώρα σκέψεις, πλησιάζοντας προς τις εκλογές δε θα υπάρχουν οι γνωστές «λίστες» υποψηφίων δημάρχων που είχαν το «χρίσμα» της ΝΔ.
Όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη, η πρόθεση είναι οι εκλογές να μη χάσουν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα ωστόσο σημειώνουν τα πολιτικά μηνύματα θα είναι σαφή από τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας.
Τα γαλάζια επιτελεία αναφέρουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε ένα τελείως διαφορετικό «σκηνικό» όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά η μάχη των προσώπων θα γίνει μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, στα χέρια του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σήμερα οκτώ περιφέρειες και παρά το γεγονός ότι το κόμμα έχει καταβαραθρωθεί όπως προκύπτει από το σύνολο των δημοσκοπήσεων, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ «κρατούν τη δική τους δύναμη καθώς τα κριτήρια της κάλπης θα είναι πρόσωπα και όχι κόμματᨻ. Η ΝΔ θα μπει στη μάχη με δυναμικές υποψηφιότητες έχοντας αποκλείσει- ο ίδιος ο πρωθυπουργός- τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το ερώτημα με ποιους υποψήφιους θα «κατέβει» ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την περιφέρεια αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν διακριθεί στελέχη του στις τοπικές κοινωνίες για να κόψουν το νήμα της νίκης.
Οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν, ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή τη στιγμή ως αναγνωρίσιμα στελέχη του, μόνο τους βουλευτές του και προσθέτουν ότι το μεγάλο αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Μαϊου θα είναι οι συνιστώσες του.
Ονόματα
Στη λεωφόρο Συγγρού, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για το όνομα που θα μπορούσε να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας: Η Ολγα Κεφαλογιάννη θεωρείται μέχρι στιγμής η επικρατέστερη για να δώσει τη μεγάλη μάχη, ξαναμπήκε στο τραπέζι το όνομα του Νίκου Δένδια ενώ δεν έχει φύγει απ’ το τραπέζι της συζήτησης το όνομα του Γιώργου Αμυρά. Για την περιφέρεια Αττικής «παίζει» ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης ενώ υπάρχουν και σενάρια για τον Γιάννη Σγουρό.
Συνεχίζεται η αναζήτηση υποψηφίου για την Πελοπόννησο απέναντι στον Πέτρο Τατούλη που παρά το γεγονός ότι αρκετά γαλάζια στελέχη επιθυμούν να έχει τη στήριξη της ΝΔ, το γαλάζιο «στρατηγείο» απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο. Οσο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος, η λεωφόρος Συγγρού φαίνεται να προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μέχρι στιγμής αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά επισημαίνοντας ότι προτεραιότητά του είναι ο δήμος Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.