ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σάββας Αναστασιάδης: «Πρέπει να μπει τέλος στην επιπλέον φορολόγηση».

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2014  χθες το βράδυ, μεταξύ άλλων ανέφερε:


    «Όμως κύριε Υπουργέ, παρά τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν πρέπει να μας διαφεύγει και να επισημάνουμε ότι: Το τεράστιο βάρος αυτής της προσπάθειας ανέλαβαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μικρομεσαία τάξη. Η φοροδοτική ικανότητα αυτών των ανθρώπων έχει σχεδόν εξαντληθεί. Πρέπει να μπει τέλος στην επιπλέον φορολόγηση ».
     Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης  αναφέρθηκε στη δήλωση του Υπουργού για τη φορολόγηση στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την άστοχη:  «Η δήλωσή σας κ. Υπουργέ ότι η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη του μέσου όρου της Ε.Ε. δεν είναι εύστοχη διότι θα έπρεπε να συνδυαστεί και να συγκριθεί και με τον μέσο όρο των κοινωνικών παροχών και των εισοδημάτων των πολιτών της Ε.Ε., και με άλλες παραμέτρους».
    Και συνεχίζει …...  «Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου. Να εντοπίσουμε τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», αυτούς που πιστεύουν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Αυτούς που ζητούν πάταξη της φοροδιαφυγής, αξιοκρατία και ίση μεταχείριση, για όλους τους άλλους πλην του εαυτού τους…………»
    « Γι' αυτό, κύριε υπουργέ, πρωταρχική επιδίωξή μας πρέπει να είναι ο εντοπισμός και η φορολόγηση offshore εταιριών η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών και οινοπνευματωδών. Εντοπισμός της φοροδιαφυγής μέσω των συναλλαγών αποδείξεων, των συναλλαγών μέσω τιμολογίων.
   Ο έλεγχος των διαφόρων λιστών που κυκλοφορούν, Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κλπ, που είναι απαίτηση και επιθυμία της κοινωνίας. Έτσι θα εμπεδωθεί το περί δικαίου αίσθημα στην κοινωνία……  Επίσης από το πλεόνασμα των 812 εκ ευρώ του έτους 2013, το 70%, δηλαδή ποσό ύψους 569 εκ ευρώ να διατεθεί για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων…..»
      Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υπερήλικες ανασφάλιστους, τονίζοντας:
     «Θα πρέπει, κύριε υπουργέ να δοθεί προτεραιότητα στους ανασφάλιστους υπερήλικες, παλιννοστούντες πόντιους, βορειοηπειρώτες, σε όλους τους υπερήλικες συμπολίτες μας. Να ελαφρύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων…..».
    Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014 , χαρακτήρισε τους θεσμικούς εταίρους δύσπιστους  που αναζητούν εύκολα προσχήματα για να μας πιέζουν περισσότερο,  μίλησε για τις λανθασμένες πολιτικές προηγούμενων χρόνων των οποίων το τίμημα πληρώνει ο Ελληνικός λαός , ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση  ότι αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα …..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.