ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

 
Στο Σταυρό Θεσσαλονίκης έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα
Παρουσία πλήθους κόσμου, που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Σταυρού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Ο νέος δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, με ήθος, εντιμότητα και δικαιοσύνη ώστε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών. Έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων του, επισημαίνοντας ότι «σε μια περίοδο που η πατρίδα μας υπέστη εθνική ταπείνωση, που η οικονομία μας χρεοκόπησε, που η κοινωνία μας και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δοκιμάζονται, εμείς απαντάμε με το τρίπτυχο ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο ενωμένοι, σε συνεργασία και με αλληλεγγύη μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Προτεραιότητα μας είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση μας είναι η μέριμνα των οικονομικά ασθενέστερων, των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των πολύτεκνων οικογενειών».
Επισήμανε ότι «δεν είναι η ώρα να οδηγηθούμε σε πειράματα και πισωγυρίσματα. Τώρα ο δήμος χρειάζεται γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Τώρα ο τόπος μας δεν θέλει μιζέρια και μικροψυχία, αλλά μας θέλει ενωμένους, με συνέπεια, με σύνεση, με δημιουργικές προτάσεις και πολλή δουλειά» και κάλεσε τους άξιους, τους ηθικούς και τους έντιμους να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια.
Ιδιαίτερη αναφορά αφιέρωσε ο κ. Διαμαντής Λιάμας στον παραιτηθέντα δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη τονίζοντας: «Ο δήμαρχος μας, αφού υπηρέτησε επί τρία χρόνια τα καθήκοντα του με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, αποφάσισε να αποχωρήσει. Όλοι εμείς τον στηρίζουμε σ’ αυτή του την επιλογή και με αγάπη του ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Σήμερα δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο της προσφοράς και της δημιουργίας που χαράξαμε με το Δημήτρη Γαλαμάτη και πως δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν ο λαϊκισμός και οι ξεπερασμένες μικροπολιτικές πρακτικές. Με την καθοδήγηση του δήμαρχου μας Δημήτρη Γαλαμάτη, οργανώσαμε βήμα-βήμα το νέο δήμο, σε χρόνο που ζηλεύουν ακόμα και μεγάλοι δήμοι».
 
Ο απερχόμενος δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχο του Διαμαντή Λιάμα χαρακτηρίζοντας τον «άξιο και έντιμο, με γνώση και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση». Του ευχήθηκε ακόμα να έχει «γερό στομάχι και αντοχές», καθώς -όπως και αυτός στη θητεία του- θα πρέπει «να παρουσιάζεται ως ηγέτης μια τοπικής πολιτικής προσπάθειας, με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να θεωρεί πως καλός Δήμαρχος είναι αυτός που πολιτεύεται ως οπαδός των οπαδών του».
Ο κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι «αν κάποτε η κοινωνία μας είχε την πολυτέλεια να  ψηφίζει ιδιοτέλεια, σήμερα δεν την έχει. Αν κάποτε οι πολιτικοί είχαν το περιθώριο να πολιτεύονται προς όφελος των ολίγων ημετέρων, σήμερα δεν το έχουν. Αυτού του είδους την πολιτική επιδίωξα να αλλάξω ως Δήμαρχος. Κι έδωσα μάχες για να το πετύχω. Άλλες τις κέρδισα, άλλες τις έχασα». Και υπογράμμισε: «Αποχωρώ από το Δήμο Βόλβης με βαθιά την πίστη ότι οι κοινωνοί και οι συμμέτοχοι του δικού μου οράματος έχουν πολλαπλασιαστεί και οι πολέμιοί του έχουν τουλάχιστον προβληματιστεί. Δεσμεύτηκα και τελικά κατάφερα να βάλω τα θεμέλια για ένα νέο μοντέλο διοίκησης, που να ταιριάζει στη νέα φυσιογνωμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να ανοίξω ένα νέο δρόμο για μια αυτοδιοικητική παράδοση, αντάξια ενός τόπου που περικλείει τόσες δυνατότητες και ανθρώπους με τόσες ικανότητες».
Σχετικά με τα επόμενα βήματά του, ο πρώην δήμαρχος Βόλβης τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Από αύριο συνεχίζω να συμμετέχω στα κοινά ως ενεργός πολίτης, με λιγότερη επιρροή, με περισσότερη ελευθερία. Με τον ίδιο πολιτικό λόγο, σταθερές απόψεις και  αμετακίνητες στοχεύσεις. Φεύγω από ένα θώκο αλλά δεν απομακρύνομαι από την πολιτική δράση και το ενδιαφέρον για τον τόπο μου».
Τη θέση του κ. Διαμαντή Λιάμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, καταλαμβάνει ο κ. Απόστολος Καρακίτσος, που ορκίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, οι δήμαρχοι Λαγκαδά και Χαλκηδόνας κ.κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και Ιωάννης Μπίκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ανατολίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών ενοτήτων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των εκκλησιαστικών αρχών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.