ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Ο Δήμαρχος, παρόλο που έτυχε μεγάλης αποδοχής από τον λαό, αντί να εκμεταλλευτεί στην αρχή της δημαρχιακής του θητείας την δημοτικότητά του και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του προς όφελος του συνόλου του λαού, φοβούμενος τον λαϊκισμό των αντιπάλων του δεν προχώρησε έγκαιρα, έτσι σπατάλησε την λαϊκή τουαποδοχή

 και όταν πλέον τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να ζορίζονται μη έχοντας πλέον τη λαϊκή υποστήριξη την αναζήτησε ως συναίνεση από άλλους δημοτικούς σχηματισμούς.


Ο Δήμαρχος, παρόλο που έτυχε της λαϊκής υποστήριξης δεν προχώρησε με γρήγορα βήματα στην εφαρμογή μιας ρεαλιστικής πραγματικά ωφέλιμης για το λαό, αλλά σπατάλησε τους πρώτους μήνες της θητείας του με αποτέλεσμα να καταλήξει σχεδόν γυμνός πολιτικά και διαπραγματευτικά, κατηγορώντας ακόμη και ανθρώπους της παράταξης του, ότι δεν συνεργάζονται μαζί του.


Στην συνέχεια αντί πάλι να επικεντρωθεί στην ορθολογική διαχείριση προς όφελος του τόπου, επιδόθηκε σε μια προσπάθεια δυσφήμισης και κατασυκοφάντησης με αυταρχικό ύφος, συνεργατών του αλλά και πολιτικών του αντιπάλων, γιατί δεν συναινούσαν στην πολιτική του.

Ο Δήμαρχος, αντί να αρπάξει την ευκαιρία και να εφαρμόσει μια ρεαλιστική πολιτική χωρίς παρωπίδες με στόχευση το συμφέρον του λαού, φοβούμενος το πολιτικό κόστος συμβιβάστηκε για χάρη της συναίνεσης, χάνοντας την ευκαιρία.

Ο Δήμαρχος, αντί να επιμένει σε καθαρές λύσεις όπως αρχικά υποστήριζε,προχώρησε στον συμβιβασμό της συναίνεσης με αποτέλεσμα να χάσει την λαϊκή υποστήριξη, αλλά και την ευκαιρία να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική προς όφελος του τόπου με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του πολίτη.

Ο Δήμαρχος, επιζήτησε την συναίνεση για την συγκάλυψη των δικών του παράνομων ενεργειών (Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει).

Ο Δήμαρχος, εξαπάτησε τους δημότες, πρόδωσε τους δημότες υποσχόμενος πόλεμο κατά της διαπλοκής, υπέκλεψε την ψήφο τους και τα«βρήκε» με τον προκάτοχο του!! (πολιτική εξαπάτηση).

Ο Δήμαρχος, επέλεξε για «ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες» από τους οποίους οι περισσότεροι, μαζί με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους, αποτελούν το απαύγασμα του ανειδίκευτου, (μόνο ειδικοί δεν είναι), της κλασσικής ανικανότητας, της κοινωνικής απαξίωσης, των πολιτικά περιφερόμενων, των τζαμπατζήδων,των κοιλιόδουλων (πάντοτε στο τζάμπα), των τζογαδόρων, των κοψοχέρηδων.

Ο Δήμαρχος, έχασε τον έλεγχο και επέτρεψε σε συμβούλους να ακολουθούν την δική τους προσωπική πολιτική.

Η αναζήτηση της συναίνεσης μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση θα τους οδηγήσει όλους στον εξευτελισμό, αλλά και την εφαρμοσμένη πολιτική σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία.

Η συναίνεση, είναι η παραδοχή του ανίκανου, ότι είναι ικανός.

Ο τόπος δεν διοικείται από ηγέτες που δεν μπορούν να χαράξουν πορεία, χωρίς την συναίνεση.

Πρέπει να ακούσει ο ηγέτης τον λαό αλλά και τους άλλους σχηματισμούς, δεν είναι όμως απαραίτητο να συναινεί μαζί τους.


Η πολιτική είναι όραμα, και το όραμα είναι δύσκολο να γίνει εύκολα και γρήγορα αποδεκτό από όλους.

Έχει δικαίωμα ο πολιτικός να αλλάξει θέσεις και να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, δεν έχει όμως δικαίωμα να αλλάζει στόχους.

Αλλά όπως είπε και ο Μπίσμαρκ κάποτε: «Οι ηλίθιοι μαθαίνουν από τα λάθη τους! Οι ευφυείς, από τα λάθη των άλλων!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.