ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Υπόθεση ΔΕΥΑ Γρεβενών: Προφυλακιστέος ο πρώην διευθυντής – ελεύθερος με εγγύηση ο τέως δήμαρχος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή, πρώην διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Γρεβενών, ο οποίος φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο με έκδοση εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος κι ο πρώην αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, οι οποίοι αφού απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
Ο προφυλακιστέος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γρεβενών φέρεται ότι παραδέχθηκε μέρος των πράξεων που του καταλογίζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη επιστρέψει ένα ποσό της τάξεως των 900.000 ευρώ.
Πάντως ο τέως δήμαρχος Γρεβενών αρνήθηκε από την πλευρά του οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι ήταν αυτός που ζήτησε να γίνει έλεγχος όταν πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν.
H υπόθεση αφορά την έκδοση εκατοντάδων τιμολογίων που αντιστοιχούσαν σε εικονικές παροχές υπηρεσιών, και ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2010, ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει επιβάλει ήδη στο δήμο Γρεβενών πρόστιμα ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ κι έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.