ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΔΕ: Η «μελέτη» Γρηγοράκου προκαλεί απορίες – ζητάμε επείγουσα συνάντηση

Επείγουσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο ζητά με επιστολή του πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ζητώντας «να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» για τα συμπεράσματα της μελέτης που απέστειλε στους δήμους και

αφορά στη στελέχωση και σε εκτιμήσεις κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο.
Μάλιστα, ο κ. Ασκούνης χρεώνει στον κ. Γρηγοράκο το ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι οποιαδήποτε σχετική μελέτη, πριν καταλήξει σε συμπεράσματα και δημοσιοποιηθεί θα είχε τεθεί υπόψη της ΚΕΔΕ, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. «Αντιθέτως», όπως αναφέρει ο κ. Ασκούνης, «το υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση των συμπερασμάτων για κάθε Δήμο χωριστά, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες απορίες, ερωτηματικά και εύλογες αντιδράσεις για τις προτάσεις της μελέτης».
Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «η μελέτη φέρεται να περιλαμβάνει κριτήρια και παραδοχές χωρίς να γίνεται κατανοητή η επιστημονική αναγκαιότητα αυτών των κριτηρίων».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι η τελική θέση της ΚΕΔΕ θα διατυπωθεί μετά την πλήρη ενημέρωση.
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με το υπ’ αριθμ. 2271/16.12.2013 έγγραφό σας, διαβιβάσατε στους Δήμους της χώρας συμπεράσματα μελέτης, η οποία εκπονήθηκε από ομάδα έργου του Υπουργείου σας και αφορά στη στελέχωση και σε εκτιμήσεις Κινητικότητας προσωπικού ανά Δήμο και μάλιστα πριν από την έναρξη υλοποίησης της Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας.
Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε σχετική μελέτη, πριν καταλήξει σε συμπεράσματα και δημοσιοποιηθεί θα είχε τεθεί υπόψη μας. Αντιθέτως, το Υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση των συμπερασμάτων για κάθε Δήμο χωριστά, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες απορίες, ερωτηματικά και εύλογες αντιδράσεις για τις προτάσεις της μελέτης. Η μελέτη φέρεται να περιλαμβάνει κριτήρια και παραδοχές χωρίς να γίνεται κατανοητή η επιστημονική αναγκαιότητα αυτών των κριτηρίων.
Επειδή λοιπόν, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητάμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Η τελική θέση της ΚΕΔΕ θα διατυπωθεί αφού πρώτα λάβουμε πλήρη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.